Echo vill utmana Disqus community om artikelkommentarerna

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Facebook Open Graph, Google Voice etc, Nyheter, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Tekniskt sett har Disqus fått en riktig konkurrent i Echo. En mer ”phpBB/vBulletin-forumaktig lösning” av inläggsmöjligheten (se bild nedan) är en del. Goda inloggningsmöjligheter (med alla val börjar detta se ut som AddThis sociala bokmärken) är en annan.

Men en tjusig teknisk lösning räcker föga, för frågan är snarare vad som ska stoppa Disqus framfart? Som enligt Quantcast redan ligger på en 81:a plats som den mest besökta sajten i USA med totalt 9,4 miljoner amerikanska besök i månaden.

USA, och resten av världen, har redan lärt sig uppskatta Disqus kommentarernas igenkännings- och inloggningsmöjligheter samt har börja vänja sig vid att få sina kommentarer sökbara och tillgängliga från ett och samma ställe.

Inloggningen och artikelkorrenspondensen ni ser på sajter världen över följs även av möjlighet till privata meddelanden samt utförlig profilinformation. Inte mycket extra som behövs av en extern community-programvara då, va?

Kommentarer

Leave a Comment