Elastic Path ger Samsonite .samsonite som URL filändelse

In Elastic path, Escenic, Nyheter, Polopoly Atex by edenstrom7 Comments

Det var inte länge sedan bloggare och andra beklagade sig över att Expressen.se "tvingades" inkludera /polopoly/ i genererade URL:er. Det byttes för ett tag sedan ut mot /Nyheter/ (och friendly-URL efter Polopolys identfikationsnummer) . DN.se har fortfarande kvar CMS-bolagets namn i samtliga URL:er. Bra reklam för publiceringssystemtillverkaren från Stockholm. Så bra de nästan borde betala för den. CMS programvarornas URL-genereringsstöd har uppdaterats. Det finns inte ett upphandlingsunderlag där inte friendly-URL efterfrågas. Biffen kan även lösas i...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Den här bloggen brukar vara bra, men på vilket sätt blir en URL bättre av att man byter .ece till .ab? Jag är ledsen, men det var faktiskt bland det löjligaste jag hört. :-)

 2. Den här bloggen brukar vara bra, men på vilket sätt blir en URL bättre av att man byter .ece till .ab? Jag är ledsen, men det var faktiskt bland det löjligaste jag hört. :-)

 3. Hej Martin. Vem sade att det var bra? Det är bara en trend jag noterat! Men jag tror nog även är Samsonite nöjda med sin .samsonite.

 4. Hej Martin. Vem sade att det var bra? Det är bara en trend jag noterat! Men jag tror nog även är Samsonite nöjda med sin .samsonite.

 5. Hahaha. Mer kul om CMS reklam i URL:er. Denna gång lite jag letade fram 2004:
  “Det finns många CM-systemtillverkare som vet vikten av att synas redan i URL:en;
  http://jobbsnack.sif.se/templates/EPi/Article.a… (EPiServer)
  http://www.sitepilot.se/special/wax_pdf/15Avar2… (Waxholmsbolaget. Vansinnigt, ligger tom. driftad INOM producentens egen DNS)
  http://fst.fakta.se/sitepilot/default.asp?site=fst (Föreningen svenska tonsättare. Sitepilot)
  http://duochjobbet.dobase.com/se/start/ (Arbetsmiljöforum. DoBase)
  Polopoly har fått hårdare kritik får sin “system URL-taggning”. På Expressen och GT har man tvingats ta bort alla URL:er bestående av .jsp-sidor där det tidigare stod företagsnamnet.
  Från: Martin Edenström | Skickat vid: 15:54, 03 maj 2004 “

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.