Vanligaste verktygen i en Composable Stack 2023, oväntad topp-trio

In CXM, Elastic path, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Klassiska e-handelstillverkaren Elastic Path utforskar vad som hänt med headless, Composable Commerce och Composable Stacks generellt hos egna och potentiella kunderna inför 2024.

Det är en hel del visar det sig. I den nya rapporten The State of Composable Commerce 2023 finns bl a en topplista över stöd som headless-föregångare främst listat som redan utvalda, API-first osv. verktyg och ”tech’s” i egna stacken.

0 :e
DAM kommer fyra
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Där toppas listan av klassisk contenthantering och CMS, men inte följt av t ex e-handel eller tidigare så ”livsviktiga” CDP.

Det är istället tydligen ”composable ERP” som gäller. En aning märkligt då affärssystem sällan är vad som det först talas om då det kommer till headlessmiljöer. Det är heller långt ifrån det första ERP aktörerna själva identifierar sig med eller vill lyfta fram. Därefter kommer däremot ”kittet” CDP, följt av orderhanteringssystem och DAM.

Gartner har skrivit en rapport tillsammans med OpenText om ”composable ERP” samt det finns texter om det hos SAP, Deskera och LeanIX, men det är egentligen allt. Till skillnad från många CX områden där ”composable X” helt dominerat alla typer av offerings och nyheter de senaste 3-4 åren.

DAM återkommer alltså som en allt viktigare del inom composable stack’arDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vikten av Modular, Metaverse och Composable Commerce enligt Hype Cycle 2022