Expressen.se rullar smärtfritt över på EPiServer 6 CMS

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström14 Comments

Update: Expressen.se har denna onsdagsmorgon gått live på den Bonnier-gemensamma, Bink-konktrollerade EPiServer CMS 6 R2 DN.se och DI.se redan ligger på (se länkar för alla MKSE-artiklar om de projekten). Söderhavet stod för den nya designen. I den här artikeln berättade Mattias Carlson, redaktionschef Digitala Medier,att anledningen till bytet var: ”- Vi kommer att få ett bättre redaktörsgränssnitt som kräver mindre antal klick vilket gör oss snabbare.” Det verkar som Expressen-teamet... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. ”Expressens WordPress MU bloggportal (från XCAP) projekt lades ned av kostnadsskäl i höstas.”

  Det där stämmer inte. XCAP-systemet lades ner, och läsarbloggarna försvann. Redaktionens bloggar flyttades till WordPress och rullar på där.

 2. ”Startsidan har en enbart-bild-baserad carousel som tvåsekundersrullar utan möjlighet till påverkan av besökaren. ”

  Läsaren kan påverka karusellen genom att klicka på de små bilderna under den stora bilden. Då växlas den stora bilden.

 3. I princip ingen. Har dock varit med och utfört en rad tester i en fas av projektet samt gått superuserutbildningen och byggt upp en del av den nya sajten.

 4. – Vi har beredskap för att tillfälligt lämna Episerver och återgå till Polopoly om det skulle bli driftsproblem, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Resume.se. 

 5. Lite om själva re-designen. Expressen ville främst öppna för bättre annonsformat och lite flexiblare ytor att arbeta i redaktionellt. Känslan och konceptet i övrigt skulle vara som befintliga Expressen. Späckat och livligt. Förändringarna skulle knappt märkas. Liknande re-design-filosofi som bl a Aftonbladet och Facebook. Denna lilla designförändring gjordes av Söderhavet.

 6. Err.. kanske lite snabb där .. kollade html-koden nu.

 7. Nope – no mobiletech on Expressen (förutom en liten mät-tag helt i botten av sajten)

Leave a Comment