Expressen.se rullar smärtfritt över på EPiServer 6 CMS

In Episerver, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström14 Comments

Update: Expressen.se har denna onsdagsmorgon gått live på den Bonnier-gemensamma, Bink-konktrollerade EPiServer CMS 6 R2 DN.se och DI.se redan ligger på (se länkar för alla MKSE-artiklar om de projekten). Söderhavet stod för den nya designen. I den här artikeln berättade Mattias Carlson, redaktionschef Digitala Medier,att anledningen till bytet var: ”- Vi kommer att få ett bättre redaktörsgränssnitt som kräver mindre antal klick vilket gör oss snabbare.” Det verkar som Expressen-teamet fått använda sig av samma kompetenta...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. “Expressens WordPress MU bloggportal (från XCAP) projekt lades ned av kostnadsskäl i höstas.”

  Det där stämmer inte. XCAP-systemet lades ner, och läsarbloggarna försvann. Redaktionens bloggar flyttades till WordPress och rullar på där.

 2. “Startsidan har en enbart-bild-baserad carousel som tvåsekundersrullar utan möjlighet till påverkan av besökaren. ”

  Läsaren kan påverka karusellen genom att klicka på de små bilderna under den stora bilden. Då växlas den stora bilden.

 3. I princip ingen. Har dock varit med och utfört en rad tester i en fas av projektet samt gått superuserutbildningen och byggt upp en del av den nya sajten.

 4. – Vi har beredskap för att tillfälligt lämna Episerver och återgå till Polopoly om det skulle bli driftsproblem, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Resume.se. 

 5. Lite om själva re-designen. Expressen ville främst öppna för bättre annonsformat och lite flexiblare ytor att arbeta i redaktionellt. Känslan och konceptet i övrigt skulle vara som befintliga Expressen. Späckat och livligt. Förändringarna skulle knappt märkas. Liknande re-design-filosofi som bl a Aftonbladet och Facebook. Denna lilla designförändring gjordes av Söderhavet.

 6. Err.. kanske lite snabb där .. kollade html-koden nu.

 7. Nope – no mobiletech on Expressen (förutom en liten mät-tag helt i botten av sajten)

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.