Ezy ezyCMS produktifierar Royal Caribbean Cruise Lines sajt

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Javascriptramverk, Microsoft .NET, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Reseapan.se är ett nytt svenskt resecommunity som ligger Stockholmsföretaget eZy ezyCMS community. Nyheten ezyCMS kallas: "- Ett CMS baserat på Royal Caribbean Cruise Lines nya sajt RoyalCaribbean.se". Lösningen är baserad på ASP.NET 2.0 (med .jpgx filer!). Hoppas kunden helt OK med att communities släpps på "deras kod". När det får ett så pass snarlikt utseende? Stort fokus på Facebook Connect för medlemshantering, ett dött forum och en del frontend-script. Känns likt både EPiServer Community 3 samt...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention Ezy ezyCMS produktifierar Royal Caribbean Cruise Lines sajt | Might Know Something Else -- Topsy.com

 2. Hej,

  Jag heter Fredrik Klarqvist och är delägare i ezy samt en av initiativtagarna till Reseapan. Det är alltid kul att få ett ord eller två skrivna om sig och jag brukar inte kommentera det jag ser förutom om det gäller rena felaktigheter.

  ezy är ett IT-företag med fokus på lösningar inom resebranschen. Vi jobbar främst på konsultnivå men erbjuder även ett antal standardprodukter för bla CMS, CRM och delsystem för online resebokning.

  Royal Caribbean Cruiselines är en av ezys kunder där vi 2007 utvecklade en ny plattform med fokus på deras onlinebokning. Utvecklingen baserades på ezy produkt ezyCms (och inte tvärtom) som också den utvecklades 2007 och där RCCL blev första pilot-case.t. Mycket riktigt är att den då utvecklades i ASP.NET 2.0, men kör sedan i våren 2010 på version 3.5. CMS.et bakom är ett renodlat verktyg för att hantera texter, bilder, menyer, formulär m.m. – men har inga som helt funktioner för community (medlemmar, forum, brev osv osv).

  Reseapan lanserades som i en betaversion under sommaren 2010 och håller just nu på att testas av en grupp testmedlemmar vilket kan förklara till att sajten, forum m.m är ”död” just nu. Reseapan är utvecklad i ASP.NET MVC (till skillnad från ezyCMS som är ASP.NET Webforms och en helt annan teknik). Det finns alltså ingen som helst koppling mellan dessa två plattformar. Filändelsen ”jpgx” används däremot på båda liksom på många av ezys övriga kunders webbplatser.

  Mellan Resepan och Royal Caribbean finns överhuvudtaget inga kopplingar. Varifrån du fått att de delar CMS (ezyCms) har jag ingen som helst aning om, utan känns plockat rakt från luften.

  Har själv hamnat på mkse.com tidigare och funderar nu självklart på trovärdigheten i dina övriga poster med tanke på det här.

  Hör av gärna av dig om du har några frågor!

  Mvh Fredrik Klarqvist

 3. Hej Fredrik. Ledsen om jag blandat ihop era produkter. Men ezyCMS baseras på ett kundcase. Och vad är då Reseapan baserad på för produkt? Ni nämner er egen produkt i samband med den releasen.

  ASP.NET 2.0/ASP.NET MVC gick inte att utskilja genom att titta i källkoden och JPGX var kul för det är ovanligt!

 4. Hej. Reseapan är inte baserad på någon produkt alls utan är en fristående produktion där all utveckling skett från ”från början” (blank kod-sida så att säga). I 4/5 fall jobbar vi aldrig baserat på några produkter utan kör all utveckling helt skräddarsydd. Just ezyCMS är dessutom den produkt vi internt använder minst. Sista tiden har vi jobbat med andra open source ramverk inom ASP.NET MVC.

  Och nej, ezyCMS är som sagt utvecklad innan RCCL (de var däremot första kunden som körde på denna versionen) och är därmed inte alls baserat på ett kundcase. ezyCMS har dessutom funnits i flera tidigare versioner där den första lanserades 2003. Så rubriceringen av din post är både felaktig och troligen i gråzonen för vad man kan skriva utan att det ska anses stötande eller som förtal.

  Men men, lite bättre påläsning hade inte skadat och kopplingen RCCL->Reseapan finns inte förutom att bolaget ”ezy” på ett eller annat sätt ligger bakom båda.

  Mvh Fredrik

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.