Facebook Pages har dödat alla varumärkes- och produktcommunities

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Facebook Open Graph, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Ni har länge kunnat se det själva, men MKSE.com tänkte ändå understryka det faktum att, av alla produkt-, varumärkes- och TV-programs communities som startas sedan sensommaren 2010 återfinns 9 av 10 (ingen överdrift)  direkt på en Facebook Pages. Med tillhörande, ren Facebook Pages URL (facebook.com/communitynamn). Inte ens egen URL, egen drift och egen design med tillhörande Facebook Connect login lockar alltså längre. Det har bryskt övergetts till förmån för så enkel login, autenciering och närhet till...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: Facebooks webb i webben kan lyckas | Pers Värld

 2. Pingback: Tweets that mention Facebook Pages har dödat alla varumärkes- och produktcommunities | Might Know Something Else -- Topsy.com

 3. Från http://www.persvarld.se/2011/02/23/facebooks-webb-i-webben-kan-lyckas/ – Det som först slår mig är all den där datan (DB) som dessa kampanjsajter ändå genom åren byggt upp. Oftast kommer de bara till användning för mailutskick om nästa kampanj (vid opt-in) men i de egna communities som byggdes upp under 2007-2010 borde ändå en hel del annan kul information genererats i de mer framgångsrika fallen. Mining, spårbarhet, analys etc. av denna data.

  Och bristen på detta, ägandet, är det alla Facebook-tvivlare alltid först tar upp.

  Dessutom, som jag nämnde i den korta bloggposten – designen och helhetsintrycket. Det är ju knappast varumärkesbyggande att ha en Page. Troll försvinner, men jag tror samtidigt det underminerar varumärket att deras Page behandlas ”som vilken Facebook-wall som helst”. Mer spontana, kanske kritiska åsikter etc. än om det varit en sajt besökaren inte ”snubblat in på” (genom Facebook-klick / Facebook-sökning).

  Sedan är väl fortfarande Pages rätt begränsat funktionellt. Det är något Facebook jobbar på, men idag finns inte mkt att välja på för sidägarna.

 4. Pingback: Facebook är gemenskap light « Jajja Magazine

 5. Pingback: Facebook är gemenskap light | Uppkopplat

Leave a Comment