Facebook Pages har dödat alla varumärkes- och produktcommunities

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Facebook Open Graph, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Ni har länge kunnat se det själva, men MKSE.com tänkte ändå understryka det faktum att, av alla produkt-, varumärkes- och TV-programs communities som startas sedan sensommaren 2010 återfinns 9 av 10 (ingen överdrift)  direkt på en Facebook Pages. Med tillhörande, ren Facebook Pages URL (facebook.com/communitynamn). Inte ens egen URL, egen drift och egen design med tillhörande Facebook Connect login lockar alltså längre. Det har bryskt övergetts till förmån för så enkel login, autenciering och närhet till...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: Facebooks webb i webben kan lyckas | Pers Värld

 2. Pingback: Tweets that mention Facebook Pages har dödat alla varumärkes- och produktcommunities | Might Know Something Else -- Topsy.com

 3. Från http://www.persvarld.se/2011/02/23/facebooks-webb-i-webben-kan-lyckas/ – Det som först slår mig är all den där datan (DB) som dessa kampanjsajter ändå genom åren byggt upp. Oftast kommer de bara till användning för mailutskick om nästa kampanj (vid opt-in) men i de egna communities som byggdes upp under 2007-2010 borde ändå en hel del annan kul information genererats i de mer framgångsrika fallen. Mining, spårbarhet, analys etc. av denna data.

  Och bristen på detta, ägandet, är det alla Facebook-tvivlare alltid först tar upp.

  Dessutom, som jag nämnde i den korta bloggposten – designen och helhetsintrycket. Det är ju knappast varumärkesbyggande att ha en Page. Troll försvinner, men jag tror samtidigt det underminerar varumärket att deras Page behandlas “som vilken Facebook-wall som helst”. Mer spontana, kanske kritiska åsikter etc. än om det varit en sajt besökaren inte “snubblat in på” (genom Facebook-klick / Facebook-sökning).

  Sedan är väl fortfarande Pages rätt begränsat funktionellt. Det är något Facebook jobbar på, men idag finns inte mkt att välja på för sidägarna.

 4. Pingback: Facebook är gemenskap light « Jajja Magazine

 5. Pingback: Facebook är gemenskap light | Uppkopplat

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.