Framtidens svenska utvecklare drillas i Adobe AEM

In Adobe AEM, Check out/Kassasystem, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Att den svenska Adobe AEM – Experience Manager / Marketing Cloud utvecklingsarsenalen är nästintill obefintlig är ingen hemlighet. Adobe representanter har tidigare berättat för MKSE.com att deras egen strategi är att först introducera och sälja produkten, sedan bry sig om ett partnernätverk som ska sköta leveransen och konsultingen.

Men nu kan ändring vara på väg. På samma sätt som EPiServer de senaste tre åren försörjt många kunder. Nackademin har i år startat ett första Adobe AEM java-utvecklingsspår för unga talanger.

Utbildningen, som listas i reklamen för senaste kursplanen, lär innehålla kunskap om produkten, java, stack’en och CMS/e-handelsprodukthantering.

Det är även anmärkningsvärt att inte Adobe själva gör mer för att skapa möjligheter för fler lokalt tillgängliga utvecklare. Idag skeppas nästan alla utvecklingsuppdrag till offshore-länder som Indien. Och offshore-utvecklade, svenska Adobe AEM projekt under 2011-2014 har, vad MKSE.com erfar, inte alltid hållit tid och kvalitet. Detta är nu motargument som konkurrenter som Sitecore, EPiServer m fl använder när de säljer in sin produkt.

0st
studenter återfinns på Nackademin

På utbildningsfronten är annars värt att nämna att efter att Hyper Island märkligt nog lagom till ”boomen” valt lägga ned sitt e-handelsspår har Medieinsitutet fyllt upp sin klass ”Webbutveckling med spetskompetens inom e-handel” och utbildar framtidens ehandelsutvecklare, eCommerce managers och e-handelschefer. Eller vilken titel de nu väljer. Det verkar finnas en del valmöjligheter (MKSE lista med titlar från föreläsning på NES14).

ehandel-roller-chef-manager

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sandvik Coromant släpper ny ID och uppdaterad webbplats

Kommentarer

Leave a Comment