Fysiska digitala magasin från Wired, SI, Texterity, Apple Kindle och Hearst

In Featured, iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Inte bara Bonnier Mag+ har visionerat om digitala magasin. Någon typ av standardmall för ”digital läsplatta med magasinkänsla” verkar cirkulerat sedan våren 2009. Inte mycket skiljer de alster konceptkreatörer samt större tidningars ”R&D-avdelningar” visar upp.

Amerikanska Sports illustrated (genom ägarna Time Warner) kallar sin satsning ”Sports illustrated Tablet Concept”:

Även kring Apple, med mytomspunna och omtalade Apple Tablet, har det cirkulerat en del mer och mindre officiella filmer kring framtida, digitala magasin sklle kunna te sig. Bl a finns denna demonstrationsfilm som rymmer en framtida variant av coola magasinet Wired:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  E-handelsjätten Rakuten på frammarsch i Sverige med Kobo

Hearst E-Reader, ”Kindle for magazines” har utvecklats konceptuellt och fysiskt (lansering tidigt 2010) sedan den utannonserades i februari 2009. Och Amazon själva har sagt sig ha klar ”Colour Kindle” under 2010-2011.

Det finns tidningar som valt stödja iPhone magasinläsare som Texterity (gå in på länken via en iPhone) har liknande ambitioner. Och kolla i exemplet nedan, en Bonnier-titel:

Ständigt denna iPhone, ja. För behövs verkligen så stora läsplattor för den ”magasinkänslaBERG London vill återskapa? Skärmen blir då samtidigt ömtålig och otymplig. Och riktigt nanoflexibel-teknik har vi inte i stor skala.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmaningar och möjligheter för Bannerflow, satsar vidare

iPhone-dubbelfinger zoom, teknik som Prezi och föregångaren ZoomIt v4.1 (i t ex en Microsoft Powerpoint och Visual Studio presentation) visar samtidigt att mindre skärmar och upplösningar duger fint för innehåll som egentligen kräver ”bredd”.

Leave a Comment