GP.se och MBVK öppnar community bakom betalvägg

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Lojalitetsprogram, Nyheter, Paywall, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

World of Tulo är det Lunarstorm-aktiga namnet på GP.se (Stampen) samt Mediebolaget Västkusten, MBVK (främst Hallandsposten och Hallands Nyheter) nya leverantör av just communityfunktionalitet.

Produkten kallas en komplett plattform för kommunikation, relationer och försäljning inom digital och mobila kanaler. Stort fokus ska vara att kapitalisera på communityfunktionerna, något som så klart tidningarna gärna hakar på i en desperat jakt efter olika typer av intäkter.

Det finns sex olika typer av World of Tulo delprodukter i:

  • Tulo Publication (appar, hybridappar, push)
  • Tulo Sales (QR-koder, kundklubb)
  • Tulo Loyalty (kuponger, lojalitetsklubb, ”CRM lite”)
  • Tulo Dialogue (SMS/MMS, betal-SMS)
  • Tulo Relations & Transactions (Paywall, e-handel etc.)
  • Tulo Special Concept (specialanpassningar av ovan för kunderna)

Som gör allt möjligt från lojalitet till SMS och forumtrådar.

Men det är främst premiuminnehåll på flera olika sätt som ska tillgängliggörs efter att en användare loggat in och eventuellt valt börja betala bakom tillhörande paywall. Det ska gå för tidningarna att stegvis aktivera både betaldelar samt välja innehåll som ska skyddas.

0Mkr
Adeprimo AB ägs även det av Stampen och omsätter så mycket

Stampen-ägda svenska konsultbolaget Adeprimo med fem kontor står bakom produkten. De har sedan länge jobbat med sina nya communitykunder i andra typer av webbprojekt.

GP.se återfinns fortfarande på en javabaserad Polopoly CMS (som nu tom. stängt ned egna Polopoly.se).

Leave a Comment