Green Cargo bygger ny Digital Arbetsplats efter större upphandling

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Green Cargo med 5000 vagnar, 350 lok och nära 2000 medarbetare har under sommaren valt att handla upp en ”digital arbetsplats” (tidigare känt som intranät) på SiteVision. Green Cargo behöver möta det växande behovet av bättre informationsspridning och tillgänglighet inom organisationen.

Stora delar av Green Cargos arbeten utförs med godståg, och de flesta i organisationen arbetar långt utanför kontoret. Det ska vara anledningen till varför Green Cargo gör en storsatsning på en digital arbetsplats där tillgänglighet är ett av de styrande ledorden.

”– Vår utmaning är att säkerställa att alla inom vårt företag har samma snabba tillgång till information och kommunikation, särskilt om de inte arbetar från en fast arbetsstation. Genom ett nytt intranät vill vi skapa en digital arbetsplats där alla medarbetare på Green Cargo kan kommunicera effektivt, öka kunskapsdelningen och främja samarbete.”

Säger HR- & kommunikationsdirektören Sohana Josefsson. Inför upphandlingen genomförde Green Cargo en förstudie och slutligen föll valet på SiteVision. En av anledningarna var de färdiga moduler och den flexibilitet som lösningen innebär. Green Cargos digitala arbetsplats baseras på SiteVisions intranätpaketering Social Collaboration och kommer ligga i SiteVisions molnbaserade driftlösning: SiteVision Cloud.

Vi har mer på samma ämne:  Kommunens nya intranät ska motivera, inspirera och pusha medarbetare med teknik

Green Cargo har genom åren tidigare investerat i Episerver CMS tillsammans med bl a Capgemini.

All innovation inom CRM, lojalitetsprogram och kundupplevelse i Sverige just nu

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.