Hästens Sängar handlar upp Salesforce, installerar appar i butik. Tonar ned e-handel

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sponsorn Deloitte Digital bjöd in en av talarna när Salesforce Basecamp genomfördes under tisdagen i Stockholm. De hade tagit med egna, halvårsgamla caset för den klassiska svenska sängtillverkaren Hästens sängar. Ett omfattande Salesforce Sales- och Service-cloud koncept med Einstein AI-stöd samt en betalfunktion tillgänglig för säljpersonal ute i butik (baserad på ovanligare valet Kaching och Adyen payment provider).

UX-teamet på svenska Deloitte Digital hade genomfört både kundresemappning baserat på externa kunder kombinerat med vad som kallas ”interna kunder”. För att kunna se hur kundupplevelsen byggdes upp inför, under och efter ett varuhusbesök. En del som man kom fram till efter det tjänstedesign-arbetet var att ta fram en Bed configurator. En typ av ny ”instore app” för de anställda som fungerade som ett uppbyggande säljverktyg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Enfo gör satsning på blended/offshore AWS, IBM och SAP expertis inför lågkonjukturen

Med sitt omtalade service design och UX-förvärv Mobiento, något vi idag kan konstatera de var tidigt ute inom, var det föga förvånande att Hästens även fått en skräddarsydd native-app framtagen för att stödja både de interna och externa säljprocesserna. Dessutom visade det sig att valet av Salesforce hade kombinerats med ett annat favoritval inom IT för Hästens, det var Apple. Så projektet hade i slutet av fjolårets avslutats med en inspirativ studieresa till både Cupertino samt Salesforce skyskrapa i San Francisco.

När Hästen väljer att bygga på flera Salesforce produkter överges därmed delvis en Adobe- och SAP-strategi med den Magento Enterprise 1 ehandel som Hästen införskaffade för runt 4 år sedan. Den står numera inte att finna på Hastens.com. som även i stort ersatt en varukorg och en kassa mot att öppna upp en dialog och försöka få en besökare att dela med sig av sina kontaktuppgifter. Hästens var förvisso med på Salesforce kundlista 2017 så det svenska Salesforce-kontot är inte sprillans nytt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa valet inom e-handel 2023, enligt Gartner. Skönhetsbolag ny på listan

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss