Hemköps nya 1,6m Salesforce lojalitetsprogram ger mer till hållbara val

In Nyheter, CXM, E-handel, Marketing Automation, Optimizely/Episerver, Salesforce, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Axfood-kedjan Hemköp har idag släppt en helt ny kundklubb och lojalitetsprogram. Hemköps nya medlemsklubb, Klubb Hemköp, når hela 1,6 miljoner medlemmar. Projektet ska till stor del letts av Apotekets förre CRM chef Marcus Nyman.

”– Med nya Klubb Hemköp går vi före och omdefinierar vad en kundklubb kan vara, nämligen ett verktyg för verklig positiv förändring. Med personliga erbjudanden och extra poäng guidar och uppmuntrar vi kundernas hållbara handlingar.”

Säger Marcus Nyman, ansvarig för Klubb Hemköp.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech köper Salesforce-byrå, anses som topp-tio i regionen

Nytt fokus i klubben är erbjudanden och vägledning till mer hållbara val. Rabatt på varor som handlas ofta, bättre kampanjer på ekologiskt, snabbare bonusutbetalning – och med extrapoäng för inköp och handlingar som är positiva för både klimatet och den egna hälsan.

Axfood har tidigare handlat in lojalitetsprogram med stöd inom Marketing Automation och personifiering på Salesforce
Marketing Automation. Som vi skrev om några veckor sedan valde Axfood nya huvudpartners för Episerver och Salesforce så sent som i september 2020. Det blev Kurppa Hosk för digital ID och Valtech för utveckling tillsammans med Axfood inhouse digitalteam.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar Salesforce och Contentfuls nya stora samarbete

Axfood jobbar med Episerver både inhouse samt med konsulter från Valtech (tidigare främst i Danmark). För e-handel har man tidigare jobbat med Accenture/Brightstep, DDB, Claremont och Capgemini Sogeti. Inhouse-gänget har förstärkts med Recoordinate marketing konsulter. Axfood är även ägare av en SAP Commerce (bl a för Willys.se) samt Salesforce Marketing Cloud.