Hemligheterna bakom Lidingö Stads lyckade intranät Önätet

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under Smarta Intranät-konferensen berättade Madeleine Helleday från Lidingö Stad generöst om deras stora nya intranätprojekt. Uppdateringen kallades den första på 13 år, senast större grepp togs var så sent som 2002. Men MKSE.com har rapporterat om ett systemskifte även 2009.

Det nya intranätet Önätet för Lidingö Stad hade som mål att ”ge ett ansikte” till staden. Detta illustreras även med tydliga bilder som ackompanjerar personalsök samt illustrerar ansvariga författare av innehåll. En framgångsfaktor som nämns är att i det nya projektet var tidigt högsta ledning involverad och hade gett goda mandat från start. Det gjorde att det agila arbetet snabbare löpte på och beslut kunde fattas utan tidskrävande rundgång av redan bearbetad information.

Detta ska varit en absolut nödvändig faktor då det kallas ett mycket stort kliv att gå från 12-13 år gammal struktur och innehåll till ett helt nytt tänk och upplägg.

0st
personer bor på ön

Lidingö Stad rekommenderar även att man vid intranätprojekt tillsätter en separat projektledare och ansvarig för den svårplanerade och tidskrävande innehållshanteringen. Det är en framgångsfaktor vid intranätmigreringar.

Det är en relativt paketerad och socialt redo SiteVision som står bakom nya Önätet. Intranätet kallas socialt anpassat och en hel del basfunktionalitet i senaste SiteVisions intrnäterbjudande har använts.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Region Östergötland släpper nytt, satsar på regionala utvecklingsfrågor

Leave a Comment