I hård konkurrens tar Salesforce över Tableau för 148 miljarder

In Analys / Statistik, CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce vann racet att köpa ännu ett bolag som attraherat samtliga bland de stora aktörerna inom Marketing och CRM. Det är datavisualiseringsledaren Tableau som, för den nätta summan om 148 miljarder SEK i 100% aktier, blir en del av Salesforce. Det motsvarar en premie på aktiekursen måndag om +31%.

Benioff och Salesforce fortsätter därmed att bredda sig bortom traditionellt CRM och kör hårdare på tillgänglig och högkompetent dataanalys. Tableau har imponerande 86 000 kunder att konvertera vidare ut i Salesforce moln. VD Marc Benioff säger i en kommentar:

”– Vi för samman världsettan inom kundvård och ettan på analysplattformar. Tableau hjälper människor att se och förstå data, och Salesforce hjälper människor att engagera sig i och förstå kunder. Det är det bästa för båda världar att föra samman två kritiska plattformar som kunder behöver för att förstå deras värld.”

Salesforce ska haft pengar kvar efter att missat att köpa upp LinkedIn, när bolaget var till salu.

Vi har mer på samma ämne:  NoA köper upp svenska Salesforce-bolaget Axenon med kontor över hela Norden

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, KI, Avanza och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss