Imponerande utvecklingssajt från Avanza bank på Liferay

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Java, Liferay, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Avanza bank tyckte de behövde visa att de lyssnar på sina kunder och använde utvecklings-, labbsajten för nya Avanzabank.se för det.

Resultatet? Wow, här sparades det inte på krutet. Det är mer av en rejäl kampanj än de sedvanliga WordPress-utvecklingsbloggarna vi sett i privata och offentlig sektor CMS-projekt.

Flashprogrammerade dropdowns för instruktionsfilmer och olika typer av filtrering och snygga lightboxes med möjlighet att registrera sig (de som redan är kunder hos Avanza Bank kan logga in med de uppgifterna). I scriptat format kan en mängd (imponerande många!) olika idéer hissas eller dissas. De flyttas allt högre i listan baserat på vilka användarna gillar bäst. En mörk, fast nedre menydocka lotsar besökaren tillbaka till Avanza. Mycket väl utfört.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce eliminerade i årets Gartner DXP Magic Quadrant 2023

Allt ligger på en javabaserad Liferay, ett CMS Avanza (men inte Avanza Bank) använt sig av sedan tidigare.

Liferay ja, länge sedan vi fick en ny svensk release där.

När Avanza bloggar hamnar det på WordPress CMS. De har även en egen iPhone app. Avanza gör en del inhouse via sin IT-avdelning bestående av ett 50-tal personer med head of internet Joakim de Leeuw.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Imponerande utvecklingssajt från Avanza bank på Liferay | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Inom offentlig sektor så händer det en hel del inom Liferay-Sverige.

    Uppsala universitet bygger medarbetarportal. Mittuniversitetet bygger studentportal. Luleå tekniska universitet är i drift med studentportal. Örebro universitet börjar så smått kika på Liferay för att byta ut uPortal. Karlstad universitet och Malmö högskola kikar eventuellt lite på Liferay också, där har jag sämre koll. Skolverket är på gång, vad de gör vet jag inte riktigt. Sedan tidigare så ligger Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket ute med sin gemensamma http://www.verksamt.se

  3. Hej Martin, kul att du uppmärksammar Labs. En liten rättning: vi har inte använt Liferay på Avanza Bank innan detta projekt. Mvh Erik Magnusson, Team Labs, Avanza Bank

  4. Tack för info Emil! Kul att höra. Ska bli att följa upp allt som händer i Sverige inom Liferay. Använder ni er av några lokala konsulter eller gör ni allt själva?

  5. 902 förslag på nya funktioner för webben! Men vart är nya Avanza.se? Och varför är bloggarnas inaktiva sedan i april och med kommentarsfunktionen avstängd?

Leave a Comment