Join The Movement – Nytt XCAP community från Stadium

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Stadium har fått en ny XCAP Xpress-community/sajt kallad Join The Movement. Med Vimeo videos, bloggar och Spotify-spellistor.

Det finns oAuth (standard setup och layout i denna typen av hyr/tjänste-XCAP projekt) från Facebook Connect, Twitter och Gmail. Bra, men vad gör Yahoo! och MySpace bland standardvalen, kommer nog inte användas av många.

Det finns även trespråksstöd och topplistor över mest lästa bloggare. Se där, allt inom bloggande är inte 100% WordPress ännu. Hade varit kul att se något nytt i en större satsning som denna, men det hela verkar som sagt ligga på XCAP’s hyrlösning som inte modifieras alltför lätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Newport köper in Digital Assessment och Shopware, ökade med 50 procent under Black Week

Stadium.se på en tysk, omfattande INTERSHOP kör med liten annan setup, t ex en open source RCAPlayer för videohantering.

Kul för XCAP som på sistone verkar tappat fler kunder än de vunnit. Floppade Macoteket MacWall.se är t ex nedlagd.

Kommentarer

  1. Kort rättelse: Macoteket & ”Macwall” har aldrig varit en kund till oss utan var ett experiment grundat på att vi tror starkt på kombon e-com och användargenererat. Tyvärr hade Macoteket inte någon som kunde ta hand om det från sin sida så det föll i glömska. E-com/Media är dock ett spännande område som vi driver hårt och gjort att vi har kunder som Björn Borg (world wide) och Stadium (i dom länder dom finns). Parallellt med det har vi ökat på med 4 nya kunder i finland där vi är involverad i nästan 40% av all internettrafiken där. Vi har även kunder i Tyskland nu vilket är väldigt roligt.

    Vi har sen vi startade 2004 förlorat 3 kunder. Tråkigt såklart men ibland passar man inte in i strategier. Vi hade ett starkt Q4 och 2011 kommer bli fantastiskt. XCAP är coolare än någonsin och vi kan erbjuda en plattform och license som passar _alla_ vilket känns otroligt roligt och spännande. Vi hoppas stärka oss på partner-sidan i Sverige. I Finland har vi fått igång detta bra och jobbar bland annat med Cybercom (:-), Reaktor och Tieto.

    XCAP Xpress är ingen hyrlösing utan en standard-site att utgå ifrån för att spara konsulttimmar. Den kan modifieras till att bli love.bjornborg.com, blogg.aftonbladet.se, http://www.jointhemovement.se eller http://www.hs.fi/keskustelu

    Att kunder väljer att inte modifiera den allt för mycket tycker jag både är smart av dom och ett gott betyg till XCAP Xpress.

    Det känns lite mossigt att prata om communitys också :-)

Leave a Comment