Kista galleria och 53 andra köpcentrum delar på färg och form

In Liferay, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Konkurrensen ökar från omtalade Mall of Scandinavia och de uppfräschade citygalleriorna. Då behöver etablerade aktörer som t ex Citycon-ägda Kista galleria se över sin digitala närvaro.

Liksom hos de flesta andra gallerior använder galleriaägarna en grundplatta. Det märks tydligt om man tar del av gruppens övriga objekt Jakobsbergs centrum, Tumba centrum och Liljeholmstorget.

Men ”grundplattan” hos Citycon är mer av en karbonkopia. Här får delaktiga byråer, som Kista Gallerias partner Vinter (med ett decemberprojekt), inte ens påverka färgerna eller ramverket. Ingenting hos de olika galleriorna är eget, faktiskt.

Den bygger på en och samma Liferay javabaserade portallösning. En plattform som många idag anser som utdaterad och på väg bort.

Hos ”nya” Kistagalleria.se finns då en snabbrullande carousel, grafiska puffar med veckans större erbjudanden och inte så mycket mer.

Anne Ostelius, Communications Manager Citycon, informerar MKSE.com om att Citycon har pågående webbutvecklingsprojekt för samtliga webbplatser med byrån Vinter som designansvarig och finska Hyperin som tekniskt utvecklingsansvariga. Webbplatserna ska vara en del av Citycons långsiktiga branding-projekt för att bygga ett starkare nordiskt varumärke och de nya webbplatserna kommer att lanseras under våren. Vinter och Hyperin är partners till Citycon och dess köpcentrum.

Ägarbolaget Citycon kör däremot på Drupal för sin egen information.

Vinter är annars en Episerver partner och större byrå i landets norra regioner.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Leave a Comment