Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

In Adobe AEM, CXM, Drupal, Liferay, Nyheter, Optimizely/Episerver, Oracle WebCenter Sites, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nyligen släpptes Gartner Magic Quadrant för Digital Experience Platforms (DXP) 2022. Där har vissa förändringar bland de ledande plattformsleverantörerna skett. Låt oss ta en titt.

Det är en kvartett i den så eftertraktade ledarrutan numera. Adobe, Optimizely, Acquia Drupal och Sitecore (en bit ned). Släpar som ”challengers” gör i fallande ordning Salesforce, Oracle, HCL, OpenText och Liferay. Inte riktigt den grupp Salesforce är vana att hamna i, speciellt då det rör sig om en rätt trött och inaktiv konkurrens. Bloomreach och Magnolia är ”visionaries”.

Det innebär att Liferay kastats ut från vinnarrutan samt att Progess tagit sig in. E-spirit från Tyskland är ute. Och Squiz har placerats längst ned av ”nische players”. Aktörer som fortfarande inte alls syns? SDL, WordPress och Umbraco skulle nog gärna jämföra sig med ovanstående som plattformar. Även om Digital Experience Platforms ska innefatta en hel del egenskaper som svit:

”En välintegrerad och sammanhållen uppsättning teknologier utformade för att möjliggöra sammansättning, hantering, leverans och optimering av kontextualiserade digitala upplevelser över kundresor med flera upplevelser. En DXP kan ge optimala digitala upplevelser till en mängd olika parter. Som konsumenter, partners, anställda, medborgare och studenter. Samt kan hjälpa till att säkerställa kontinuitet under hela kundresan. Den tillhandahåller orkestrering av presentation som binder samman funktioner från flera applikationer för att bilda sömlösa, digitala upplevelser.”

Men det borde vara lika svårt att hitta allt detta hos t ex Kentico, Liferay och Magnolia. Men de är aktiva sponsorer till rapporten sedan några år tillbaka.

Progress hör även av sig till MKSE.com och är [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]nöjda med att för första gången tar sig in i Gartners Magic Quadrant i kategorin Digital Experience Platforms (DXP) 2022.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Adobes förvärv Workfront anses som bästa Collaborative Work Management stödet