KTH anpassar webben efter nya lagar, mobilkrav och tillgänglighet

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

KTH har släppt loss en större ny grafisk re-design för hela www.kth.se. Ansvarige Niklas Olsson berättar att det handlar om en större uppgradering av KTH:s centrala webbplats samt intranät som de arbetat med under en längre tid. I uppgraderingen har en helt ny design skapats med mobilanpassningar, tillgänglighetsförbättringar och ramverksförändringar. Inför den nya lagstiftning sedan årsskiftet finns numera WCAG2 stöd. Sidorna ska fått “mobile first” fokus samtidigt som de breddats till 1228 pixlar, och fonterna har...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon