KTH anpassar webben efter nya lagar, mobilkrav och tillgänglighet

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

KTH har släppt loss en större ny grafisk re-design för hela www.kth.se. Ansvarige Niklas Olsson berättar att det handlar om en större uppgradering av KTH:s centrala webbplats samt intranät som de arbetat med under en längre tid.

I uppgraderingen har en helt ny design skapats med mobilanpassningar, tillgänglighetsförbättringar och ramverksförändringar.

Inför den nya lagstiftning sedan årsskiftet finns numera WCAG2 stöd. Sidorna ska fått “mobile first” fokus samtidigt som de breddats till 1228 pixlar, och fonterna har ändrat till Open Sans och Georgia.

KTH ska i arbetet använt sig av olika verktyg som Webbtillgänglighetskollen, Google Chromes plugin Tota11y samt Lighthouse som numera finns inbyggt i utvecklingsprocessen. I CMS:et har de byggt om alla stilmallar, bl a har all LESS bytts ut till SASS. KTH.se ligger däremot kvar på sin runt två decennier gamla Atex Polopoly CMS.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss