Kunder ångrar valet av Adobe Experience Manager, vill ut ur sviten

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Antalet Adobe Experience Manager och Adobe Marketing Cloud kunder som ångrat sitt nya plattformsval ska ha ökat under 2017.

Det menar RSG:s Tony Byrne som beskriver att problemet oftast är att större företag och beställare, efter möten med Adobes duktiga säljare, har lagt samtliga produktbehov hos det förtroendeingivande företaget. Några år senare sitter de med ofullständiga och kostsamma funktioner som inte Adobe AEM visar sig klara av. Inom t ex CMS, e-handel och DAM behov. Men de kommer inte loss och sitter helt i knät på produktföretagets jättesviter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GM handlar upp Adobe Experience Cloud för att vägleda elbilsägare

I en ”Adobe AEM Exit Strategy” beskriver Byrne hur detta är snarlikt en amerikansk trend för ett decennium sedan där flera kunder upplevde samma sak efter lagt alla ägg i TeamSites korg.

Men Adobe är efter alla uppköp en mycket mer komplex produkt än Teamsite anno 2007 och projekt startar ofta på en basal nivå där de efter några år byggts samman alltför tätt för att vara ersättningsbara. Ändå rekommenderar hans RSG att bryta ned Adobe-systemet med en del i taget, och titta på en miljöflytt åt gången.

Leave a Comment