L’Oreal bygger ny e-handel med Salesforce, ökar intäkterna med 49 procent under 2019

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vissa varumärken är mer sugna än andra att associeras med termen ”digital transformation”. Bolag som gärna vill berätta öppet om alla projekt och samarbeten som satts igång. L’Oreal tillhör dessa.

Redan för tre år sedan gjorde kosmetikjätten en stor sak av sitt samarbete med Sitecore CX för hela 600 webbplatser. Enorma projekt som skulle ta koncernen in i en ny digital tidsålder. Därefter har bolaget även synts som en jättekundlogga på både Adobe event och i olika Magento e-handelssammanhang (nu senast i MagentoMeet 2019). L’Oreal berättade förra hösten även att de aktiverat Googles nya Google Marketing Platform som en referenskund. Men det stannar inte där, den amerikanska delen av L’Oreal är nu ny toppreferens åt Salesforce och står på stora scenen under årets Dreamforce.

L’Oréal ska skaffat flera uppdaterade Salesforce verktyg för att engagera konsumenter med förutsägbara och relevanta produktmeddelanden, rekommendationer och erbjudanden. Allt i ett projekt kallat ”Beauty Tech Transformation”. L’Oréals varumärken som redan är på inkluderar Kiehls, Lancôme och Yves Saint Laurent Beauté.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Drönare, signage, video-CRM och sömlöst i Salesforce toppreferens Svea Solar

L’Oréals partnerskap med Salesforce inkluderar Commerce Cloud, Community Cloud, Einstein Analytics, Marketing Cloud, Sales Cloud, Service Cloud och Success Cloud. Som ett resultat av sin pågående digitala omvandling ökade L’Oréal sina intäkter från e-handel med 48,5 procent under första halvåret 2019, vilket motsvarar mer än 13 procent av koncernens totala försäljning.

”– År efter år har vi fortsatt att stärka vårt partnerskap med Salesforce eftersom plattformen gör det möjligt för oss att agera snabbt, vara ständigt innovativa och nå konsumenter på olika sätt. Oavsett om vi pratar butik eller online handlar allt om att använda teknik för att skapa en konsekvent shoppingresa och leverera personliga och skalbara skönhetsupplevelser.”

Förklarar Michael Kingston IT-direktör för L’Oréal i Nord- och Sydamerika.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia visar upp nytt ID, stora re-platform projekt på gång

Helt ny är inte satsningen däremot inte. L’Oreal berättade redan under 2017 och 2018 att de satsade på teknik från Demandware (sedermera Salesforce Commerce Cloud) för e-handel på vissa marknader i kombination med egna CRM- och martech-stödet från samma tillverkare.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss