Mercedes-Benz bygger Salesforce CDP med headless commerce, personaliserar på Body Type och andra affinities

In CDP, DMP, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Flera filmer har släppts från årets Dreamforce 2021 och där framkommer mer om vad Mercedes-Benz och Salesforce gör och har gjort tillsammans. En stor del av att Mercedes-Benz blev en Salesforce Customer 360-kund var när man satte igång ett projekt med då betaversionen av nya Salesforce CDP. Där samlar Mercedes-Benz all data kring hur en potentiell kund till nya elmodellen EQS inför lansering agerar i marknadskanaler, i säljkontakter och interaktion med egna e-handeln. Samt med flera Mulesoft externa datakällakopplingar.

Vi har mer på samma ämne:  IKEA släpper Cirkulärbutiken e-handel med Salesforce, ContentSquare och Optimizely

Det ska gett det tyska bilföretaget möjligheten att skapa personliga kampanjer och uppföljningar. Kampanjen personaliseras bland annat baserat på ”Affinities” som Mercedes-Benz Class, Body Type, Topic och Drive/Concept. Det ska kunna ge helt olika contentsektioner i de båda versionerna av innehåll som ritas upp för olika användare (via Interaction Studio).

Kampanjerna valde sedan Mercedes-Benz att aktivera genom t ex email, mobile-push till egna Mercedes-BenzMe appen eller via Instagram targeted audiences.

Det ska även ha aktiverats en API-first ehandelskomponent kallad Commerce on Salesforce som går att placera i t ex ett eget bilforum för att skapa riktade e-handelsknappar med köp som en laddbox mot den nya kunden och i en eftermarknad. Dessa har PSP som Stripe aktiverat.

Vi har mer på samma ämne:  Optimizely Episerver köper upp CDP, DMP, ESP och CRM-bolaget Zaius

Mercedes-Benz.com är fortfarande en enorm Adobe AEM[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]-användare för alla internationella sajter.[/ppp_patron_only]