Mercedes-Benz bygger Salesforce CDP med headless commerce, personaliserar på Body Type och andra affinities

In CDP, DMP, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Flera filmer har släppts från årets Dreamforce 2021 och där framkommer mer om vad Mercedes-Benz och Salesforce gör och har gjort tillsammans. En stor del av att Mercedes-Benz blev en Salesforce Customer 360-kund var när man satte igång ett projekt med då betaversionen av nya Salesforce CDP. Där samlar Mercedes-Benz all data kring hur en potentiell kund till nya elmodellen EQS inför lansering agerar i marknadskanaler, i säljkontakter och interaktion med egna e-handeln. Samt med flera Mulesoft externa datakällakopplingar.

Det ska gett det tyska bilföretaget möjligheten att skapa personliga kampanjer och uppföljningar. Kampanjen personaliseras bland annat baserat på ”Affinities” som Mercedes-Benz Class, Body Type, Topic och Drive/Concept. Det ska kunna ge helt olika contentsektioner i de båda versionerna av innehåll som ritas upp för olika användare (via Interaction Studio).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler 10+ Mkr affärer än någonsin, 6+ moln köps upp samtidigt

Kampanjerna valde sedan Mercedes-Benz att aktivera genom t ex email, mobile-push till egna Mercedes-BenzMe appen eller via Instagram targeted audiences.

Det ska även ha aktiverats en API-first ehandelskomponent kallad Commerce on Salesforce som går att placera i t ex ett eget bilforum för att skapa riktade e-handelsknappar med köp som en laddbox mot den nya kunden och i en eftermarknad. Dessa har PSP som Stripe aktiverat.

Mercedes-Benz.com är fortfarande en enorm Adobe AEMDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce stämda, hårdare krav kring marknadsföring av tekniska egenskaper att vänta


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon