När gratis övervakning av sociala medier inte längre räcker

In e-Spirit, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Ansvaret/rollen för att bevaka och underhålla sociala media börjar äntligen sätta sig hos de svenska företagen. De lär sig vad som är ”lagom” gällande detta ansvar samtidigt som de lär sig att det inte räcker med att tjata på ”likes”.

Hypen kring termen ”sociala media” börjar därmed äntligen lägga sig och den faktiska förstärkning de olika kanalerna innebär för företag, varumärken och tjänser blir allt mer påtaglig.

Därtill har ”sociala mediers” tillhörande övervakningsverktyg äntligen blivit bättre.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Föreläsning: Sommar, sol och miljonböter? Byt från Google Analytics till Matomo enkelt

http://blog.hootsuite.com/wp-content/uploads/2011/03/ss-quick-views-SM.jpg

Fram tills nyligen har i praktiken en lejonpart av alla svenska kunder (och konsulterande ”experter”) klarat sig bra med, framförallt Googles arsenal med, gratisalternativ. Som t ex:

Men känner ni att ni behöver mer för det kommande året, så finns nu råd. Konsultbyrån Social factory har i en föredömlig genomgång de senaste månaderna gått igenom 2011-2012 största svenska sociala media bevakningverktyg:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Matomo som alternativ till Google Analytics 4, gratis föreläsning 12 januari

Föredömligt med skärmdumpar och detaljerade beskrivningar över alla delar i respektive produkt. De flesta har en betalmodell, men flera med gratis insteg för test.

Internationellt finns en mängd fler, som Raven Tools, Simplify360° och Adobe SocialAnalytics.

Kommentarer

  1. Hej, ovan ser det ut som att Google Alerts är en del av Mynewsdesk, ”Samt Mynewsdesk gratis-alternativet Google Alerts”  Vet inte om länken hamnat fel. Hur som helst, Mynewsdesks funktion för bevakning av webb och sociala medier kallas Explore och ingår i publiceringsverktyget med plusabonnemang. Social Factory kommer att skriva lite om den denna vecka. Du kan även läsa mer här: http://get.mynewsdesk.com/sv/tour/explore Alla abonnemang: http://get.mynewsdesk.com/sv/signup/details

Leave a Comment