När gratis övervakning av sociala medier inte längre räcker

In e-Spirit, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Sociala media / web2.0by Martin Edenström3 Comments

Ansvaret/rollen för att bevaka och underhålla sociala media börjar äntligen sätta sig hos de svenska företagen. De lär sig vad som är “lagom” gällande detta ansvar samtidigt som de lär sig att det inte räcker med att tjata på “likes”.

Hypen kring termen “sociala media” börjar därmed äntligen lägga sig och den faktiska förstärkning de olika kanalerna innebär för företag, varumärken och tjänser blir allt mer påtaglig.

Därtill har “sociala mediers” tillhörande övervakningsverktyg äntligen blivit bättre.

Fler artiklar om ämnet:  MyNewsdesk sparkade alla för att göra om sitt CMO-office, så blev Martech upplägget

http://blog.hootsuite.com/wp-content/uploads/2011/03/ss-quick-views-SM.jpg

Fram tills nyligen har i praktiken en lejonpart av alla svenska kunder (och konsulterande “experter”) klarat sig bra med, framförallt Googles arsenal med, gratisalternativ. Som t ex:

Men känner ni att ni behöver mer för det kommande året, så finns nu råd. Konsultbyrån Social factory har i en föredömlig genomgång de senaste månaderna gått igenom 2011-2012 största svenska sociala media bevakningverktyg:

Fler artiklar om ämnet:  Datainspektionen bygger nytt, dödar GDPR-info och satsar på Matomo istället för Google

Föredömligt med skärmdumpar och detaljerade beskrivningar över alla delar i respektive produkt. De flesta har en betalmodell, men flera med gratis insteg för test.

Internationellt finns en mängd fler, som Raven Tools, Simplify360° och Adobe SocialAnalytics.

Kommentarer

  1. Hej, ovan ser det ut som att Google Alerts är en del av Mynewsdesk, “Samt Mynewsdesk gratis-alternativet Google Alerts”  Vet inte om länken hamnat fel. Hur som helst, Mynewsdesks funktion för bevakning av webb och sociala medier kallas Explore och ingår i publiceringsverktyget med plusabonnemang. Social Factory kommer att skriva lite om den denna vecka. Du kan även läsa mer här: http://get.mynewsdesk.com/sv/tour/explore Alla abonnemang: http://get.mynewsdesk.com/sv/signup/details

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.