Ny Adobe Magento e-handel från Audi och e-tron elbilen

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ateles står bakom den första sajten för Audi och nya, första elbilssatsningen e-tron. Det är deras kund Harald A. Møller AS, Norges största bilimportör, som köpt in e-handelslösningen. Ateles ska ha jobbat med Møller sedan 2016 och har tidigare byggt siterna bilkjop.no och SEAT.no.

Plattformsvalen kommer därmed från samma svit, Audi.no använder, liksom Audi.se och Audi globalt, ett Adobe Experience Manager CMS sedan flera år tillbaka. Även om det handlar om en inkopplad återförsäljare blir de därmed en av de första Skandinaviska användarna som just nu sysselsätter både en Adobe CMS och en Adobe Magento 2 e-handel. Räkna med att det är ett blivande referenscase,

Helelektriska Audi e-tron är den första av Audis elbilar som lanseras, innan 2025 planerar Audi att ha 12 elektriska bilmodeller.

”- Digitalisering har fortsatt stort fokus för oss på Møller och vi är glada över att gå live med vår e-handels- och konfigurationssite för Audi e-tron. Ateles har varit en strategiskt viktig partner till oss sedan vi inledde vårt samarbete och de bevisar återigen att de är en dedikerad leverantör. Vi ser fram emot att fortsätta den digitala resan tillsammans med dem.”

Säger Tonje Bakke, Program Manager Digital Services på Møller Mobility Group.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  125 företag valde Optimizely före Adobe för experimentation

Den tekniska lösningen är byggd på e-handel med Adobe Magento 2 samt PIM, DAM och CMS från Pimcore. Front-end är en single-page applikation byggd med Vue.js. Siten är till för att konfigurera och beställa den nya Audi e-tron, där kunderna på ett enkelt sätt själva kan bygga ihop sin bil baserat på ett antal grundpaket. När kunden är nöjd med sina val skickas beställningen till handlaren som, tillsammans med kunden, färdigställer beställningen.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Barilla köper in D2C Commerce med 3D samt personaliseringsmotor på Adobe Experience Cloud
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss