År senare går Audi.se live på Adobe AEM, inte längre det enda valet

In Adobe AEM, Contentful, Drupal, Java, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Audi med teamet Miyako Soeda Thornton, Amanda Monadjemzadeh och Carola Klingvall har fått den nya, omfattande online marketing- och CXM/CMS-uppsättningen från Tyskland på plats. Nu även för oss svenskar.

Detta några år efter att de första större Adobe Marketing Cloud webbarna såg dagens ljus på hemmarknaden och Audi.de. De kom förvisso redan hösten 2013. Nya svenska Audi.se använder inte längre den äldre Day Communiqué 4.2.1 CMS lösningen som fick leva i 8-9 år. Nu är det Adobe Marketing Cloud, Adobe SiteCatalyst Analytics och Experience Manager som gäller. Google GTM används också.

Samma lösning som även de lokala storkonkurrenterna BMW, Mini och Volkswagen sedan tidigare valt (se lista nedan). Den sista tyska bjässen, Mercedes-Benz, är dessutom nygammal kund till Adobe Tag Manager, Adobe Media Optimizer (Adobe) och Omniture Beacons (Adobe Analytics).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nytt DAM en betydande milstolpe i Volvo Trucks digitala transformationsresa

Svenska Audi och Audi.se ligger på en lokal språkvariant av Adobe AEM plattformen. Där finns sortiment med scroll, tydliga modellnamn som navigation, ett orgelbundet content-löp, en statisk karta som tar en till Dealer-search (Google Maps) samt en omfattande footer-sitemap.

Men alla Audi-sajter landar inte längre på 2013-valet AEM. Audis helägda bilmärke Lamborghini.com gick för ett år sedan live på ett open source val, Drupal CMS. Audi syns även för svenska konsumenter på den ”inofficiella” Dinbil-sajten (tillsammans med Triggerfish och OTW på WordPress CMS) audi.dinbil.se, som MKSE berättade om i julas.   Dessutom berättar mindre, tyska B2B-fokuserade Noxum CMS att de stod bakom Audis senaste satsning på en Audi Knowledge Tank portal med egna platformen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GM handlar upp Adobe Experience Cloud för att vägleda elbilsägare

Här är fler CMS/CXM upphandlingar och val inom bilmärkena de senaste åren:

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.