Nya Telia.se Forum i PHP är trasigt och helmärkligt

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Java, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Telia har släppt sitt nya, ganska torra Forum. Ett led i Telias satsning mot att bli ett mer serviceinriktat företag. En produkt som ser ut att vara skrivet i custom PHP. Matti Kotsalainen på Creuna berättar att Telia valt Invision Power Board 3 / IP.Board 3 (inbyggt stöd för lastbalansering, memcached, sphinx fulltextindexering etc.) för 1500:- SEK i företagsversion.

Resten av Telia.se bygger i mångt och mycket på JBoss Java/JSP-sidor.

En helt klassik vBulletin/phpBB modell anno 2004 har valts med linjär forumöversikt, trådade forum (pratbubble-kopplingar till skribent), sticky posts, användarkonton (med scriptad preview-”pratbubbla”), medlems-stjärnor, taggmoln, forum-statisitk etc.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Twoday Sverige köper upp UX-bolaget Annevo, ska bli mer fullservice

WYSIWYG editorn är trasig. ”Sök i forumet” grafiken dyker upp istället för möjligheten att ladda upp en bild (i Firefox 3.6 och Internet Explorer 8. Funkade dock i Google Chrome).

Än så länge är det en väldigt blygsam aktivitet med 60-talet inlägg i 39 kategorier. Telia hade hur som helst gjort hemläxan och förmatat forumet med vissa ämnen och ursprungsdiskussioner. Men med 11 215 anställda hade jag nog sett till att ha en 750 – 1000 ämnen uppe vid lansering. Vart är all bakgrundsinfo som låg till grund för projektet, t ex?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmaningar och möjligheter för Bannerflow, satsar vidare

Telia.se Mina Sidor kontot går att använda som identitet, det var en förutsättning. Men identiteten allena kan inte vara en anledning att inte köra på en standardprogramvara när 95% av funktionaliteten är den samma? Det visade sig dessutom tydligen vara helt OK (med rätt kontakter) att tom. droppa vBulletin loggan efter att ha köpt en licens för runt 1400:- SEK.

IP.Board 3 har för övrigt haft FaceBook Connect stöd i mer än ett år, noterar jag. Kanske något för Telia framöver?

Kommentarer

  1. Telias forum är baserat på IP.Board 3, en produkt som jag tycker har funkat bra. Den kostar 1500 spänn i grundutförande och har inbyggt stöd för lastbalansering, memcached, sphinx fulltextindexering etc. Några av världens största forum kör på produkten så den är väl beprövad. Sajten gick live förra veckan så det finns säkert några buggar kvar att fixa, däremot så lyckas jag inte återskapa den som du nämnde. Du får gärna höra av dig till mig för att berätta hur du gör för att få den att uppstå! mvh Matti @ Creuna

Leave a Comment