Outbrain, Newstogram och Apptus personaliserar med algoritmer

In CXM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Det börjar med tredje-parts widgets, för att senare kanske bli en del av ett CMS. Diskret inflikat under artikelsidorna har allt fler nyhetssajter under 2012 valt att köpa in lösningar från aktörer som Outbrain.

Dessa bolag förfogar över en algoritm som kan ge en rekommendation över andra passande artiklar eller content-typer som passar in. Både från egna content repositoryt såväl som från hela internet.

http://wp.outbrain.com/wp-content/themes/outbrain/assets/images/home-cnn.gif

Utan att redaktörer behöver lägga till taggar eller kategorisera inlägget. Lämpligt om det är mycket gammal content från ”innan tiden för taggning” som kan vara relevant.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Röhnisch byter från Salesforce Commerce Cloud till Centra och Storyblok på 210 dagar

http://www.newstogram.com/wp-content/uploads/case-studies-article.jpg

Då webben allt mer handlar om att ge en mycket personaliserad upplevelse blir dessa tjänster ett bra första steg för att samla in vad besökaren intresserat sig för i sessionen (utanför inloggat läge) och därefter erbjuda individuella nyhetsrekommendationer baserade på varje besökares definierade intresseström.

Amerikanska Newstogram som används av Variety, Boston Globe och El Tiempo är ett annat exempel på en up-and-coming tredjepartsleverantör som får ett allt starkare fäste i väntan på att CMS-aktörerna genom CXM-ambitioner ska kunna erbjuda samma sak centralt. De erbjuder även sin teknik som en del av en individuell footer-bar. Som den som byggdes in i nya DI.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Askås e-handel ökar, en av få som inte vill sälja

Outbrain används i Sverige av bl a SvD.se. I Sverige finns även den tidigare sökalgoritm-aktören Apptus som anpassat sin logik för att utanför inloggning ge bl a en personaliserad e-handelsupplevelse (personliga sökresultat, produktrekommendationer, etc.).

Allt om CXM hittar ni i MKSE CXM kategori.

Kommentarer

  1. Bra sätt att börja med personalisering innan stora system köps in.

Leave a Comment