Pega vinner mer hos Danske Bank, Skandiabanken. 7 av 10 banker redan kunder

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Pega by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Det ska vara full fart bland de svenska bankerna att rekrytera och utbilda egen Pega-kompetens och förpassa den till t ex Pega CoE (centre of excellence) enheter. Där egen ansluten, och konsulterande expertis jobbar inom CRM och FS ärendehantering på plats/i hybrid.

Som MKSE.com skrivit om har svenska Skandiabanken valt att aktivera stora Pega molninstallationer för olika sysslor. De inspirerades och övertygades av Pegasystems första stora svenska bankkund Swedbank. De har i sin tur valt CRM-, RPA och case managementplattformen för allt möjligt under de senaste 3-4 åren. Även t ex Danske bank och Deutsche Bank är Pega kunder.

Vi har mer på samma ämne:  Folksam och Skandia uppdaterar Pega CRM med Google Duplex-likt röststöd, nya implementationspartners

Och så ser det ut på europeisk och svensk nivå. Pega informerar MKSE.com att hela 7 av de 10 största bankerna i världen är kunder till plattformen. Samt ännu mer imponerande hela [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]9 av de 10 största bankerna i USA använder Pega för att automatisera sina processer och ”hyperpersonalisera kundmötet”. Pega berättar även att de svenska bankerna ska vara på god väg att använda Pega för olika typer av intelligent automation inom finance samt för att labba med och aktivera AI- och RPA-stöd av olika slag.

Vi har mer på samma ämne:  Nya svenska bolag i lönetoppen, 215 000 i månaden. Salesforce faller, Adobe och AWS ökar

Bankerna återfinns inom viktiga, och lönsamma sektorn ”FS” (finacial services) där den andra riktigt stora svenska kundgruppen till Pega även återfinns, försäkringsbolagen.[/ppp_patron_only]