Planen för att föra in Salesforce mjukvarusvit i offentlig sektor, DoD och US Army redan kunder

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mitt i uppståndelsen kring tresiffriga miljardförvärvet av Slack och ett välarrangerat Dreamforce* med Metallica och Lenny Kravitz visar det sig att Salesforce i december även snappat upp sitt egna, specialiserade konsultbolag. Ett amerikanskt 1000-mannagäng som ståtar med hela 2000 egna kompetenscertifikat, nödvändigt inom SFDC-uppdrag. Det som är intressant med med det Virginia-baserade bolaget, och inte riktigt ännu uttalat med förvärvet, är fokuset på vertikal, marknad, erbjudande och teknik.

Det handlar om en ledare inom MuleSoft API-integrationer och specifikt att jobba med offentlig sektor. Acumen Solutions har kommit att nästan fokusera på statliga uppdrag med Salesforce och AWS Public Sector Cloud-erbjudanden. Som är just ett av de största områdena Salesforce gärna vill prata om inför nästa år (”Salesforce Customer 360 Public Sector”). Det finns både ”GovCloud Application Development” erbjudanden och tjog med egna anställda fokuserade på olika delar av amerikansk offentlig sektor. Gärna där just uppskattade förvärvet av MuleSoft och deras MuleSoft Graph API används för att knyta ihop olika lecacy-system som förekommer en mass hos amerikanska myndigheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa CDP just nu enligt Gartner Magic Quadrant

Några bolag på kundlistan vi troligtvis får se på scen i Dreamforce-liknande event 2021 är redan påbörjade Salesforce CRM, Service, Sales, data och CPQ-kunderna State Jobs Agency, U.S. Department of Health and Human Services, Securities and Exchange Commission, Department of Defense, U.S. Department of Veterans Affairs och U.S. Army.

Acumen Solutions säger sig även jobba med manufacturing och financial services. Men det är klart offentlig sektor som dominerat bolagets framfart på sistone. Och som Salesforce nu förfogar över.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  McKinsey börjar sälja Salesforce och LLM samt genAI i "BYOL-format"

*Enligt Twitter hade livesändningen runt 82,2 miljoner visningar 12h efter den sändes.