Salesforce avslutar året med SAS som ny storkund, flera NGO ansluter. Däremot inte Unionen

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Alla Salesforce CRM kunder i Sverige
Svenska val och preferenser. MKSE.com har en aktiv sektion med allt som händer inom området i Sverige.
Innan årsskiftet vill Salesforce med ansvarig PR-partner berätta att de just fått in flygbolaget SAS som en ny, större referenskund. SAS blir en ny 2020 Salesforce Marketing molnanvändare och CRM-aktören ska sköta olika typer av kundupplevelsehantering samt värdefull datainsamling för flygbolaget.

Inte illa, minst med tanke på att SAS ett flertal gånger varit absolut toppreferenskund och även event-talare åt storkonkurrenten Adobe samt Experience och Marketing Cloud med sin omfattande Adobe Analytics installation. Samt den Adobe AEM CMS som driver nuvarande SAS.se.

Vi har mer på samma ämne:  SAP, Acquia, HCL Software och Acoustic tappar som Multichannel Marketing Hubs

Däremot misstog sig nya svenska Salesforce VD:n Dan Bjurman gällande vilka NGO:er som köpt eller fått Salesforce Service Cloud och Sales Cloud licenser. Open source-förespråkande Unionen har hört av sig och vill tydliggöra att de inte alls är kunder av någon typ av Salesforce mjukvara. Trots ett sådant uttalande av Salesforce i svensk press vecka 50. Däremot så arbetar svenska Salesforce sedan en längre tid tillbaka med svenska chefsorganisationen Ledarna. Salesforce ska även jobba med en rad andra välgörenhetsorganisationer, NGOs eller icke vinstdrivande föreningar. Som Min Stora Dag och Maskrosbarn.

Vi har mer på samma ämne:  Norsk AI-chatt dominerar i Sverige, vinner SJ, Systembolaget och Försäkringskassan

Salesforce berättar vidare i ett skriftligt förklarande för MKSE.com att som svensk NGO finns det möjlighet att subventionerat få ta del av Salesforce tjänster. Det ska även finns olika typer av appar för att sköta donationer i Salesforce.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss