Salesforce Flow ska eliminera egna produktsilos med low-code UI till RPA, API, Slack och MuleSoft-integrationer

In CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Marketing Automation, Martech, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det har länge varit på tapeten för Salesforce att integrera egna separata varumärken och snabbväxande produkter/produktsviter med varandra. Många olika techstackar, olika molnstöd och inte minst legacy-utmaningar med förvärven har delvis gäckat CRM-jätten, även om det inte syns i marknadsföringen eller produktöversikterna. Men faktum är att idag har många Salesforce-förvärv redan levt sida vid sida i runt 5-6 år. Utan någon större samkörsevolution eller mer sömlös sammanslagning.





Förut skulle, också uppköpta, integrationsplattformen Mulesoft bli lösningen på detta. 2022 kallas Mulesoft mer av ett tyngre, mer tekniskt integrationsstöd. Det ska istället förhålla sig till ett nytt Salesforce low-code styrt stöd som till stor del utgår från möjligheter i Slack. Och kopplar samman allt ”sömlöst”. Det nya low-code stödet ryms under samlingstermen ”Salesforce Flow”. Tidigare ett workflowstöd och begrepp för att automatisera processer och appar.

Flow har lagom till maj-eventen Salesforce håller i uppdaterats med fyra nya komponenter.

  • Flow in Slack ska som namnet antyder bädda in Flow-kapaciteter i Slack. Slack köptes för att just det fanns goda API-möjligheter att införliva andra företagsverktyg. Eller köra via automatiseringsverktyg som Zapier för att automatisera mer. Flow här ska låta användare komma åt och använda andra Salesforce-verktyg efter behov.
  • Flow Actions ska ge Tableau-användare möjligheten att skapa databaserade arbetsflöden. Så när du samlar in data i en Tableau-instrumentpanel kan vissa nivåer utlösa åtgärder som att skicka ett meddelande till en person i Slack när intäkterna faller under en viss nivå.
  • Flow Integrations kretsar kring MuleSoft för att hämta data från vilket system som helst som en del av ett arbetsflöde. Det ska fungera oavsett om systemet är on-prem eller i molnet.
  • Flow RPA ska kunna skapa automatiseringar i äldre system.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gratis föreläsning om fördelarna med Mattermost som alternativ till Teams och Skype