Salesforce och AWS går ihop i Cloud Information Model, tar fighten med Open Data Initiative

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter, Open source PHP, Salesforce by Martin Edenström

Minns ni när Adobe, SAP och Microsoft gick ihop och stod på scen tillsammans med en stor “Open Data Initiative” logga? Det var mer än ett år sedan de karismatiska cheferna från de tre jättarna sammanstrålande under en och samma vision om att dela öppna data. Ett år senare är det dags för de utelämnade, Amazon AWS, Salesforce, The Linux Foundation och aningen mindre förekommande aktören Genesys att ingå ett nytt partnerskap som tillsammans blev “Cloud Information Model”.

Då båda, från och med nu, konkurrerande öppna data modellerna har mycket gemensamt. De handlar båda om att friskt dela med sig av och kunna ta del av olika typer av kategoriserad data. Samt att presentera en öppen modell för att styra all inkommande information. Data ska kunna flöda kors och tvärs över plattformar och protokoll, oavsett patent och teknisk grundplattform. Även i The Linux Foundation Cloud Information Model anser man att detta är ett måste för framtiden.

AWS kommer kretsa kringVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.