Salesforce och AWS går ihop i Cloud Information Model, tar fighten med Open Data Initiative

In AI, Machine Learning, Botar, Amazon, CXM, Nyheter, Open source PHP, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Minns ni när Adobe, SAP och Microsoft gick ihop och stod på scen tillsammans med en stor ”Open Data Initiative” logga? Det var mer än ett år sedan de karismatiska cheferna från de tre jättarna sammanstrålande under en och samma vision om att dela öppna data. Ett år senare är det dags för de utelämnade, Amazon AWS, Salesforce, The Linux Foundation och aningen mindre förekommande aktören Genesys att ingå ett nytt partnerskap som tillsammans blev ”Cloud Information Model”.

Då båda, från och med nu, konkurrerande öppna data modellerna har mycket gemensamt. De handlar båda om att friskt dela med sig av och kunna ta del av olika typer av kategoriserad data. Samt att presentera en öppen modell för att styra all inkommande information. Data ska kunna flöda kors och tvärs över plattformar och protokoll, oavsett patent och teknisk grundplattform. Även i The Linux Foundation Cloud Information Model anser man att detta är ett måste för framtiden.

Vi har mer på samma ämne:  Salesforce ökar 23 procent i Europa, nya rekord

AWS kommer kretsa kring egna ”AWS Lake Formation”, Salesforce ska använda sig av Cloud Information Model tankarna i egna underliggande modellen för Salesforce Customer 360 produkter. The Linux Foundation ska öppna upp och erbjuda en hemvist för projektet samtidigt som Genesys ska baka in stöd för modellen i egna molnet.

The Linux Foundation har lockat in 35 000 deltagare till egna open soufce eventen och har 1 miljon open source-förespråkande användare som tagit gruppens olika kurser.

Google, cloudpartner till t ex Salesforce under pågående Dreamforce är en aktör som ännu inte tagit ställning i varken Cloud Information Model eller Open Data Initiative.