Salesforce populärt CDP och CX-stöd när bensinbolagen ska elektrifieras

In Adobe AEM, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Optimizely/Episerver, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

OKQ8 har nyligen kastat ut flera gamla martechplattformar för en ny Optimizely CMS, CX, Commerce och kanske även CDP-installation framöver för det forna bensinbolaget (numera även privata elleverantören). Circle K och gamla Statoil har i flera år jobbat på sin avancerade lojalitets- (ska vara 5,5 miljoner medlemmar innan 2023) och CRM-strategi med både Adobe Experience Cloud och Salesforce (ska generera en B2C och B2B helhetssyn över alla kontaktytor) i samma ”teknikplatta”. Preem är en prestigekund till Optimizely/Episerver med Forefront som en av leverantörerna.

Vi har mer på samma ämne:  Byrånätverken bashar årslånga 60 Mkr-projekt på Adobe och Salesforce, förespråkar headless för kund

Hos St1 är det fortsatt Salesforce som gäller. Ett partnerskap som gällt i många år. St1 har varit Salesforce användare sedan 2014. Obemannade St1 Nordic säljer och marknadsför bränsle i Finland, Sverige och Norge. Salesforce Sales Cloud, Service Cloud och Marketing Cloud används av St1 Nordic sedan 2017. Kedjan jobbar tillsammans med Infosys Fluido[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”].

” – Användningen internt växer för varje dag. Vi har redan sett ett antal effektivitetsvinster och det finns fortfarande mycket mer som vi kan uppnå.”

Säger Katarina Viklund, CRM Solution Manager & Salesforce Product Owner på St1. St1 använder installationen för att spåra och hantera försäljningspipeline och för att stödja pågående digital innovation. Till exempel kan kundtjänstteamet för St1 nu logga alla inkommande samtal och mejl centralt med Service Cloud.

Vi har mer på samma ämne:  Coops kvitton ska utbilda kunderna, bättre liv snarare än utskrivna siffror

 

[/ppp_patron_only]