St1 först att erbjuda Apple Pay, är ny teknik hett nog för att konvertera bensinköpare?

In CXM, Java, Liferay, Online Marketing, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Runt 2014-2015 var ny hårdvara från Apple och Google eller okända sociala nätverk så pass heta att svenska företag såg en vinning i att bara vara först med att synas med en snabbt ihopsatt Apple Watch app, Google Glass-tillämpning eller Runkeeper API-koppling. Oavsett om den passade ihop med branschen eller hade någon som helst varumärkesmässig koppling alls. Det fanns tillräckligt med state-of-the-art, teknisk dragningskraft hos mottagarna och kunderna bara genom att vara först, ansåg man.

Detta har nu gått tillbaka och resonemanget 2017 gäller snarare att ha en genomarbetad strategi för köpta eller förtjänta medier inom en kanal man behärskar, passar in i och har en gedigen plan för. Som man håller och jobbar på ett längre tag. Mer sunt tänkade.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Produktföretagen kan bäst själva, Mastercard Dynamic Yield slår Adobe, Salesforce och SAP som personaliseringsmotor

Fram tills idag då bensinkedjan St1 huvudlöst kastar sig efter senaste Apple-lanseringen som Sverige, bland de sista länderna, just börjat få utrullat. Apple Pay. St1 menar att kunder bör köpa deras medlemsbetalkort bara för att få testa på Apple Pay som de första. Förvisso ska St1 ha eloge för att deras viktiga finansenhet St1finance.se (på en Magento 2 e-handel) sett till så att Mastercard-kortet är gratis (initialt 2017) och enbart digitalt (trots av att lagliga skäl det även kommer ett plastkort i brevlådan efter). Och så klart går att handla annat än ”plånboksbefriad” bensin från förarsätet med.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture förbjuder samtliga anställda att använda ChatGPT

För vad ska bensinstationerna göra post-petrol? Om inte vägkrogarna och ”Arbys-konceptet” faller svenskarna på läppen. Det gäller att bygga en kundbas och data snabbt.Och är ett extra, gult bensinkort (även om det är digitalt) verkligen lösningen för teknikfrälsta svenskar?

Även alla Nordeas kunder (Visa eller Mastercard) kommer t ex inom kort få testa på Apple Pay, säger banken.

St1 med ST1.se valde en icke-responsiv Liferay för CMS 2013 framtagen av Edgeguide. Den lösningen finns fortfarande kvar.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.