Sanoma väljer XCAP för flera av sina sajter

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Java, Licens, Nyheter, Oracle WebCenter Sites, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Det stora finska tidnings- och mediahuset Sanoma har gjort killarna och tjejerna på Riddargatan glada. De väljer att licensiera och börja integrera XCAP sociala funktioner på en del av egna sajterna. Först ut blir Helsingin Sanomat HS.fi, Ilta Sanomat och Taloussanomat.

Sajterna inkluderar Moscow Times och St. Petersburg Times. XCAP och Josh ”tycker Ryssland är en väldigt spännande marknad”.

Vågar MKSE.com gissa att på den (mycket attraktiva) finska marknaden har lokala storheten, tillika nya, aktiva XCAP-partnern Tieto varit delaktig.

Så var det inte, men däremot förtydligar Josh-Anton/vd-Andreas om att integrationen denna gång blir med i USA populära tung-CMS:et Fatwire, och inte Escenic eller Polopoly som annars är vanligast förekommande.


Läser du MKSE.com i din vardag? Stöd mig gärna med en röst i YABA 2010!

Kommentarer

  1. Faktiskt inget Tieto inblandat här. Det är eget hårt arbete under lång tid som gett avkastning. Hoppas verkligen på att få igång deras ryska avdelning också under våren. Det vore väldigt spännande att jobba med! Också kul att dom kör ”Fatwire” som CMS.

  2. Nä – dom har flyttat :-)
    Vi sitter på Riddargatan 10 nu. Dock såg jag att vi på vår ”gamla” hemsida har kvar Sveavägen. Nära PA och Kompani. He he.

Leave a Comment