Scrum.org utmanar Scrum Alliance med utspel och idéer

In Scrum by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Henrik Berglund på Cedur AB tipsar om de nya utspelen i veckan från Ken Schwaber, skaparen av Scrum. Genom sin nya organisation Scrum.org utmanar han det dominerande Scrum Alliance. Under nya parollen ”improving the profession of software development” försöker han på flera sätt förändra hur det går att nå målet.

Ett av utspelen är en ny kurs, Professional Scrum Team Member och är en praktiskt inriktad kurs där man som team lär sig scrum genom att utveckla en websajt i 4 succesivt svårare iterationer. Dessutom ett upplägg där inga programmeringskunskaper krävs.

Förutom det annonserade Scum.org att man under våren kommer lansera en ny produktägar kurs med tillhörande rigorös kunskapsbaserad certifiering. Inriktningen är baserad på problem som Jeff Sutherland och Ken Schwaver på senaste själva sett med produktägarskap. Kursen skiljer sig avsevärt i mål mot liknande kurser som finns idag på marknaden. Här handlar det inte som små detaljer utan hur man styr sitt företag mot maximal lönsamhet och framgång.

Dessutom annonserade de att de tillsammans med J. Kotter, internationell expert på förändringsarbete tagit fram ett nytt program där man under många år bildar partnerskap med företag för att i grunden stöpa om hela deras kultur och sätt att utveckla produkter.

I ett annat program flyttar man nyckelprojekt, komplett med personal och allt, till sitt egna högkvarter och coachar dem i ”kuvöser” med hjälp av alla tänkbara experter så att de lyckas få fram särskilt bra produkter och lösningar.

Leave a Comment