Sitecore flyttar snabbt över partners och kunder till OrderCloud

In E-handel, Nyheter, PWA, Sitecore Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sitecore jobbar på för fullt med att få över partners till nyligen förvärvade, mer headless-anpassade e-handelsplattformen OrderCloud från fokus på Sitecore Commerce och Sitecore CX. Samt för att få tidigare Sitecore Commerce installationer migrerade till ”API-first” anpassade OrderCloud.

OrderCloud, under namnändring till namnet Sitecore Commerce som tidigare andra egna produkter använde, är en viktig del av de 9,98 mdr SEK som bolaget började investera för 14 månader sedan i CDP, martech, B2B, Marketplaces, etc. förvärv. Det EQT-ägda produktföretaget får hjälp av partners som Assurex som skapat egna migeringsverktyg för just det ändamålet (Assure.Migrate accelerator för migration av Sitecore Commerce till OrderCloud).

Vi har mer på samma ämne:  Flattered går från headlesspartner, handlar upp Jetshop e-handel och dubblar omsättningen

Det har under början av 2022 även dykt upp ett gäng Sitecore-anpassade front’ar baserade på t ex Next.js commerce (som Deloitte Digital även erbjuder tillsammans med Vercel paketering), React och andra frontend-teknologier för PWA som anpassats för att fungera med OrderCloud headless och B2B samt B2C. OrderCloud är även vanligt att använda för att bygga en egen B2B marketplace.

Dessutom är detta ett område med partners väldigt måna om att berätta hur pass väl anpassad lösningarna är för fina Lighthouse scores. Som vi pratat om tidigare. Nästan 100/100 utlovas av partners som Deloitte.

Vi har mer på samma ämne:  Därför fick Sitecores VD gå, största intäktskällan för nya XP

Det exakta namnbytet [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]och flytten från domänen ordercloud.io ska ligga längre fram i år.[/ppp_patron_only]