Sitecore bakom martech-investering på 9,98 mdr, världshistoriens största enligt Tzikakis

In Nyheter, Sitecore Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Stathis “Steve” Tzikakis CEO på Sitecore berättade under tisdagsförmiddagen att bolaget är som en fisk i vattnet i den nuvarande, accelererade digitaliseringsvardagen. Det ska lett till att nuvarande investerare (EQT äger bolaget) under dagen går ut med den jättesatsning inom tillväxt som görs i det danska, tidigare CMS-, CX- och e-handelsbolaget. Men numera främst ska beröra bolagets nuvarande och framtida förmåga inom området martech. Därmed används exakt samma terminologi som RSGs Byrne nyttjade då han pratade om Sitecores ledningsförändringar tidigare i höst.

Det handlar om hela 1,2 miljarder dollar eller strax under 10 miljarder SEK som från och med idag investeras i Sitecores framtid.

Främst inom go-to-market paket och erbjudanden, rekryteringar, nya kontor och en ny global brand kampanj.

Det ska vara den största satsningen inom martech någonsin, enligt Tzikakis. Till historien om satsningar bör nämnas att EQT köpte Sitecore för 9,24 mdr år 2016. Insight köpte Episerver för 10,6 mdr 2018. Och Salesforce köpte 2019 10 procent av WordPress för en 29,1 mdr

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.