Sitecore bakom martech-investering på 9,98 mdr, världshistoriens största enligt Tzikakis

In Martech, Nyheter, Sitecore Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Stathis ”Steve” Tzikakis CEO på Sitecore berättade under tisdagsförmiddagen att bolaget är som en fisk i vattnet i den nuvarande, accelererade digitaliseringsvardagen. Det ska lett till att nuvarande investerare (EQT äger bolaget) under dagen går ut med den jättesatsning inom tillväxt som görs i det danska, tidigare CMS-, CX- och e-handelsbolaget. Men numera främst ska beröra bolagets nuvarande och framtida förmåga inom området martech. Därmed används exakt samma terminologi som RSGs Byrne nyttjade då han pratade om Sitecores ledningsförändringar tidigare i höst.

Det handlar om hela 1,2 miljarder dollar eller strax under 10 miljarder SEK som från och med idag investeras i Sitecores framtid.

Vi har mer på samma ämne:  Replika Software framgångsrika med sin "Pinterest social selling bräda", L'Oréal och LVMH köper in sig

Främst inom go-to-market paket och erbjudanden, rekryteringar, nya kontor och en ny global brand kampanj.

Det ska vara den största satsningen inom martech någonsin, enligt Tzikakis. Till historien om satsningar bör nämnas att EQT köpte Sitecore för 9,24 mdr år 2016. Insight köpte Episerver för 10,6 mdr 2018. Och Salesforce köpte 2019 10 procent av WordPress för en 29,1 mdr [ppp_patron_only level=”1″]totalvärdering. Om det nu är ”martech”, enligt den gamla SAP EMEA-generalen.

” – Det säger mycket om drivkraften bakom oss och ännu mer om vad vi kan göra för globala varumärken i morgon. Vår vision förblir densamma – att leverera den mest innovativa och kraftfulla digitala upplevelseplattformen, från innehåll till ehandel – och vi kommer att gå ännu snabbare fram med de nya ekonomiska resurserna för att investera mer i vår produktportfölj, utöka vårt försäljnings- och marknadsföringsarbete och växa vårt varumärke världen över. Vi hjälper världens mest ambitiösa varumärken, så om du tror att din kund är nummer 1 är vi nummer 1 för dig.”

Säger Tzikakis vidare. Priokunderna som detta rör är enligt Sitecores senaste mailfooter American Express, ASOS, Kimberly-Clark, L’Oréal och Volvo Cars.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Volvo Cars sätter upp egen Salesforce Academy intensivutbildning