SJ.se med intranät landar på Adobe CQ5, EPiServer och Polopoly kastas ut

In Adobe AEM, Facebook Open Graph, Intranät, Java, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström12 Comments

Update: Nu är det officiellt att nya SJ.se byggs på Adobes nyförvärvade uppstickare Adobe CQ5 CMS. Samma java-CMS som även H&M valde för ett tag sedan. Därmed puttas Polopoly CMS 8 ut efter nästan ett decennium. SJ.se har under 2010 haft stora problem med nedtid pga. sitt CMS och bytet var efterlängtat. – Vi sökte en modern lösning för att hantera och distribuera digitalt innehåll för alla SJ:s digitala kanaler, från intranätet och den externa webbplatsen... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Varför CQ5? Har de tittat på hur de hanterar mobila enheter? inte direkt responsive, mobile first? Nej här ska man skapa en mobilversion av sidan, låter helt omodernt! Jag är inte imponerad av redaktörsgränssnittet, känns inte topp… 

 2. Pingback: Adobe CQ5 CMS – Project Management | Avega Group - Enterprise Web

 3.  https://en.twitter.com/#!/craigsmusings/status/149218033662038016 inte så omodernt. responsive eller mobilwebb, det är ingen jämförelse, titta på vilken typ av mobilwebb istället. känner tyvärr inte till om phonegap möjligheten i tweeten ovan är något bra mer än i teori.

 4. Ooops! Missat Logicas +30 st certifierande CQ5-konsulter, +60 st CQ5-produkspecialister och ytterligare +30 st redo Offshore att hugga in? Watch out!

 5. Pingback: Förhandsvisning Adobe CQ5 version 5.5 | Yttergren.com

 6. “De webbpubliceringssystem vi har vant oss vid
  räcker helt enkelt inte till längre. Inte för marknadschefer
  som har till uppgift att stärka företagets varumärke och
  bidra till lönsamheten i en tid när kraven både från
  ledningen och från kunderna aldrig har varit större. De duger
  heller inte för kunder som förväntar sig att få exakt
  rätt information i rätt tid oavsett om de använder en PC, en
  surfplatta eller en smart mobil. Vi har byggt vår avancerade
  CMS-lösning Adobe CQ 5.5 för att svara upp mot dessa utmaningar,
  så att vi kan erbjuda dagens digitala marknadsförare alla
  verktyg de behöver för att skapa personligt anpassade upplevelser
  för alla kanaler, för att bygga sina varumärken, skapa
  efterfrågan och nå ut till nya målgrupper”,
  säger Bernard Shafeie, senior solutions manager på Adobe i
  Sverige.

 7. Avega har inte ”bara” projektledning utan sitter nu även med kompetens inom frontend, test och krav som har gedigen CQ5 erfarenhet!

 8. Tycker att det är riktigt bra hur man kan göra en ”adaptive” site.. separat content för mobil/desktop men använda samma responsive template!

Leave a Comment