SJ släpper mobilsidor med splash-page, mer om nästa Adobe AEM release

In iPhone, Polopoly Atex, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

SJ släpper ännu en ny webrelease, idag uppgraderas de mobila tjänsterna. Nya mobil.sj.se erbjuder val vart i tåget en passagerare ska sitt, kortare steg för köpa resa och snabbare biljettsökning. Enligt Maria Björck, koordinator för e-distribution på SJ, har SJ speciellt satsat på att förenkla de vanligaste valen av en återkommande resa en kund vill göra.

Sajten inleds med en splash-page som sniffar upp besökare på mobila enheter och rekommenderar tre val (det sista valet är egna appen) för dessa. Valet går inte att spara.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apoteket.se byter ut allt, nya leverantörer och plattformar

SJ Prio

Även SJ.se desktop-version har fått ett klassiskt topp-script som hänvisar till mobilwebben.

Det är inte någon av de senare Adobe AEM tjänsterna som driver webben, här anropas forfarande äldre .do-filerna som även tidigare styrde den mobila bokningen. Inte heller den äldre Polopoly CMS lösningen är inblandad. SJ använder däremot även här Innometrics för att samla in, kategorisera och skapa konverteringsmappande profiler över alla sina besökare.
MKSE.com får veta att inom kort väntas däremot nästa Adobe-webb teamet bakom jobbat på under 2013. Det ska vara användarsidorna för SJ’s nya underhållning ombord-webb som används inför och under resa för information och nöje på tåget.

Leave a Comment