SJ vill ur teknisk komplexitet, handlar upp holländskt bokningssystem för webb och alla appar. Sjösätts 2023

In Adobe AEM, E-handel, Java, Nyheter, Offentlig sektor, Offshore development by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Under onsdagsmorgonen berättar SJs digitala chef inom CX och e-handel Jenny Gejke att efter en större utvärdering har SJ under pandemin valt att gå vidare med ett holländskt standardiserat Sqills bokningssystem. För SJ.se och alla de egna apparna. Vilket kan vara problematiskt för Adobe och Experience Manager som tidigare varit hubb och föredragen martech-stack för de lösningarna. Målet är att ta den nya lösningen i full drift 2023. Snabbhet, minskad teknisk komplexitet och att friktionsfritt kunna ta nya typer av produkter är främsta egenskaperna som SJ sökte.

”- Med den här nya bokningslösningen kommer vi att kunna vara mer snabbfotade och kunna lansera nya biljetter och produkter utifrån kundernas behov. Med den nya lösningen kan vi dessutom minska vår tekniska komplexitet. Vi kommer också kunna skapa möjligheter för SJ att på längre sikt erbjuda försäljning av internationella tågresor på ett ännu bättre sätt än i den kortsiktiga lösning som vi hoppas kunna lansera inom kort. Kundnyttan blir verkligen påtaglig med den här lösningen.”

Säger SJs vd och koncernchef Monica Lingegård. Sqills kommer bli [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]plattform för bokningslösning på hela SJ. Den nya bokningslösningen innebär framförallt att SJ får en ny teknisk plattform för bokning och försäljning av biljetter. För att kunna nå önskade effekter kommer SJ i samband med införandet av den nya bokningslösningen att bygga om de prisbelönta digitala försäljningskanalerna, sj.se och SJ App, samt införa nya stödverktyg för kundservice.

Vi har mer på samma ämne:  Sandvik tröttnar på UX-prototyper och innovationsworkshops, vill produktionssätta

SJs nuvarande bokningslösning PETRA togs i bruk 1992. Det var ett egenutvecklat system som började utvecklas 1988. När det togs i bruk var det ett av de första större client-/serversystemen för kommersiellt bruk. I samband med avregleringen valde SJ att år 2000 lägga PETRA i ett nytt bolag med namn Linkon. Detta ägdes till 100 procent av SJ AB där tanken dock var att kunna bredda ägandet. 2014 sålde SJ AB 75 procent av Linkon till SilverRail Inc. 2018 bytte Linkon namn till SilverRail Tecnology AB. 2019 köpte SilverRail Inc. SJ ABs återstående 25 procent av SilverRail Technology AB. Företaget Sqills har varit verksamt som leverantör av bokningslösningar till järnvägsbranschen sedan 2002. Företaget är privatägt och har 100 procent fokus på systemtjänster för kollektivtrafikbranschen. Lösningen innehåller tusentals färdigutvecklade funktioner med fokus på att kunna förse operatörerna med kraftfull banbrytande teknik för att ersätta föråldrade bokningssystem. Några av deras befintliga kunder är OUI Go, TER (SNCF-operatörer), Eurostar, Irländska Järnvägen, VIA Rail (Canada), och RDG (Rail Delivery Group som säljer biljetter för 21 operatörer i Storbritannien). Sqills har ca 150 anställda och har sitt säte i Nederländerna med kontor i Frankrike.

” – Ser så mycket ser fram emot att implementera vår nya bokningslösning och få många nya funktioner som gör det möjligt för oss att förse våra kunder med nya tjänster och en helt ombyggd digital upplevelse.”

Säger Jenny Gejke. Den gamla Adobe AEM-lösningen, först en Day CQ5 CMS, upphandlades redan 2012 (där MKSE.com var en av de beslutsfattande upphandlings- och utvärderande rådgivarna) för att förbättra den gamla, utdaterade Polopoly CMS javamiljön. Projektet att ta fram nya SJ.se tog väldigt mycket tid, framförallt då egna förmågor (samt konsulterande) var svåra att få tag på i rätt kvantiteter. Det innefattande även att skriva om flera decenniers handskriven kod kring bokningssystemet, som till stora delar ska följt med in i Adobe AEM on-prem miljön.

Vi har mer på samma ämne:  Optimizely köper upp Welcome martech och marketing orchestration platform

Men 2020 var man nöjdare med miljöerna. SJ tidigare Group CIO Clas Artvin (numera på Apoteket) pratade då om “Cloud Born Applications” i IaaS/PaaS kombos levererad av SJs “tighta agila team med tvärfunktionella och dedikerade verksamhet/IT resurser”

[/ppp_patron_only]