SJ vill ur teknisk komplexitet, handlar upp holländskt bokningssystem för webb och alla appar. Sjösätts 2023

In Adobe AEM, E-handel, Java, Nyheter, Offentlig sektor, Offshore development by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Under onsdagsmorgonen berättar SJs digitala chef inom CX och e-handel Jenny Gejke att efter en större utvärdering har SJ under pandemin valt att gå vidare med ett holländskt standardiserat Sqills bokningssystem. För SJ.se och alla de egna apparna. Vilket kan vara problematiskt för Adobe och Experience Manager som tidigare varit hubb och föredragen martech-stack för de lösningarna. Målet är att ta den nya lösningen i full drift 2023. Snabbhet, minskad teknisk komplexitet och att friktionsfritt kunna ta nya typer av produkter är främsta egenskaperna som SJ sökte.

“- Med den här nya bokningslösningen kommer vi att kunna vara mer snabbfotade och kunna lansera nya biljetter och produkter utifrån kundernas behov. Med den nya lösningen kan vi dessutom minska vår tekniska komplexitet. Vi kommer också kunna skapa möjligheter för SJ att på längre sikt erbjuda försäljning av internationella tågresor på ett ännu bättre sätt än i den kortsiktiga lösning som vi hoppas kunna lansera inom kort. Kundnyttan blir verkligen påtaglig med den här lösningen.”

Säger SJs vd och koncernchef Monica Lingegård. Sqills kommer bli

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.