SL flyttar alla webbar, appar och infotainment till Contentful

In Contentful, Contentstack, CXM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Först SAS, IKEA och Telia, nu hela SL med berörda verksamheter och för alla kanaler. Per Thelin, Sektionschef Utveckling & digitalisering vid SL, meddelar under morgonen att SL är klara med sin headlessutvärdering och sitt plattformsval för SL.se samt Waxholmsbolaget och Färdtjänsten. Det blev tyska Contentful, med flera svenska kund- och säljrepresentanter på plats i Sverige. Den nya lösningen ska nyttjas till både webbar, appar och infotainment i en gemensam, ny och omfattande strategi.

MKSE.com skrev redan i september om hur SL gjort sitt strategiska val under sommaren, men hur man därefter skulle utvärdera om det skulle bli Contentful, Contentstack eller någon av de andra större aktörerna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Miljardbolaget marknadsför sig via Gartner Peer Insights, 206 recensenter har bl a fått presentkort på 200 SEK

Det tidigare CMS:et Episerver byts ut helt och hållet för Contentful. SL har många interface. Den nya SL-appen för iOS släpptes i somras. Den appen ska enbart ha tagit runt 10 månader att utveckla från ax till limpa. För ett år sedan släppte SL de uppdaterande Aztec “QR-koder” (med fraud-skydd) för att passera tunnelbane-spärrarna i Stockholm.

Snart ska det även gå att köpa långa periodbiljetter direkt i appen och i det helt nya SL kortet som väntas lanseras senare i höst ska det även gå att fylla på kortet direkt i den uppdaterade SL-appen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kronans Apotek får upp composable commerce rekordsnabbt av Columbus