SL.se öppnar upp headless-strategi, ”släcker Episerver” idag

In Nyheter, Contentful, Contentstack, Headless / Decoupled CMS, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En stilbildande strategiförändring och ett fjäder i hatten för alla pure player headless-aktörer hände just under onsdagsmorgonen. Representanter från Storstockholms Lokaltrafik (SL) berättar för MKSE.com att nya SL.se just släppts på ett headlessalternativ. Inför att de nya SL-korten ska släppas (mer om det nedan).

Sajten kommer upp efter en tid i beta. Allt i den egna nya Azure och AWS-miljö. Den nya versionen av SL.se bygger helt på en decoupled-miljö och har delvis rullats ut. Teamet meddelar att inom kort ska de lämna den omfattande Episerver CMS-installation som SL använt under mer än ett decennium. Tidigare främst utvecklad av CGI. Det blir även den andra större offentlig sektor headless-referensen i Sverige efter Konsumentverket. Detta projekt ska ha utförts av svenska Episerver-konsulter från TietoEVRY sedan 2019. Exakt uppsättning headless-alternativ ska vara under utredning och beslut om det ska fattas inom kort. Contentful, Contentstack och de andra större aktörerna ska vara tilltänkta.

Vi har mer på samma ämne:  Forrester släpper Agile CMS 2021 Wave, nya ledare med Contentstack, Contentful och Amplience på topplaceringar

Per Thelin Sektionschef, Utveckling & digitalisering Stockholm berättar i ett uttalande som MKSE.com tar del  av att:

” – Nästa steg är att släcka Episerver och gå headless.”

SL har många interface. Den nya SL-appen för iOS släpptes i somras. Den appen ska enbart ha tagit runt 10 månader att utveckla från ax till limpa. För ett år sedan släppte SL de uppdaterande Aztec “QR-koder” (med fraud-skydd) för att passera tunnelbane-spärrarna i Stockholm.

Snart ska det även gå att köpa långa periodbiljetter direkt i appen och i det helt nya SL kortet som väntas lanseras senare i höst ska det även gå att fylla på kortet direkt i den uppdaterade SL-appen.

Vi har mer på samma ämne:  Tele2 och NetOnNet bäst i Sverige på digital kundinteraktion, CX och e-handel