SL.se öppnar upp headless-strategi, ”släcker Episerver” idag

In Nyheter, Contentful, Contentstack, Headless / Decoupled CMS, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En stilbildande strategiförändring och ett fjäder i hatten för alla pure player headless-aktörer hände just under onsdagsmorgonen. Representanter från Storstockholms Lokaltrafik (SL) berättar för MKSE.com att nya SL.se just släppts på ett headlessalternativ. Inför att de nya SL-korten ska släppas (mer om det nedan).

Sajten kommer upp efter en tid i beta. Allt i den egna nya Azure och AWS-miljö. Den nya versionen av SL.se bygger helt på en decoupled-miljö och har delvis rullats ut. Teamet meddelar att inom kort ska de lämna den omfattande Episerver CMS-installation som SL använt under mer än ett decennium. Tidigare främst utvecklad av CGI. Det blir även den andra större offentlig sektor headless-referensen i Sverige efter Konsumentverket. Detta projekt ska ha utförts av svenska Episerver-konsulter från TietoEVRY sedan 2019. Exakt uppsättning headless-alternativ ska vara under utredning och beslut om det ska fattas inom kort. Contentful, Contentstack och de andra större aktörerna ska vara tilltänkta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya Handels.se går live på WCAG 2.1 AA Optimizely i molnet

Per Thelin Sektionschef, Utveckling & digitalisering Stockholm berättar i ett uttalande som MKSE.com tar del  av att:

” – Nästa steg är att släcka Episerver och gå headless.”

SL har många interface. Den nya SL-appen för iOS släpptes i somras. Den appen ska enbart ha tagit runt 10 månader att utveckla från ax till limpa. För ett år sedan släppte SL de uppdaterande Aztec “QR-koder” (med fraud-skydd) för att passera tunnelbane-spärrarna i Stockholm.

Snart ska det även gå att köpa långa periodbiljetter direkt i appen och i det helt nya SL kortet som väntas lanseras senare i höst ska det även gå att fylla på kortet direkt i den uppdaterade SL-appen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify och BigCommerce går head to head som bästa headless produkt 2024