Swedish Project Review 2018: Enbart 16% av alla projekt är lyckade, agila projekt något bättre

In Kanban, Metodik, Nyheter, Pomodoro, RUP Vattenfall, Scrum, TDD, UML, XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Redovisningskonsulterna KPMG har tillsammans med ledande projektorganisationen PMI Sweden levererat årets "Swedish Project Review 2018" som bland annat sammanställer resultat från tusentals svenska IT- och digitalprojekt. Intressantast är givetvis att se hur totalsiffran kring antalet lyckade IT-projekt ser ut. Ett ämne vi sedan 2008 tittat på där siffror visat att enbart 28% av alla IT-projekt gick i mål på tid, kostnad och omfattning (Exido). Inte heller scrum och de agila projekten ledde till några större förbättringar. 7...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon