TetraPak inspireras av immersive tech och silo-busters, bygger nytt intranät för 25 000 anställda

In Intranät, Microsoft Dynamics 365, Nyheter, Office 365 SharePoint Online by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

TetraPak bjöd på flera insikter från arbetet med det nya intranät som det 25 000 man stora företaget nyligen rullat ut för samtliga anställda i världen. Det är en stor del av TetraPaks stegvis arbete för att gå mot en helt digital arbetsplats, med användaren i centrum.

Syftet med det nya intranätet var att skapa en digital arbetsplats som underlättar och skapar nya, mer effektiva sätt att arbeta samt ökar den inviduelle anställdes engagemang och även rörlighet. Andra delprojektet i arbetet ska inspirerats av Gartners syn på intranät 2020. De innefattat att nätet ska fungerar som en Silo-buster, att den ska underlätta för medarbetare att framöver jobba mer med ”immersive tech”, ”Pet AI”, Bürolandschaft, bättre analys och personligt IoT stöd för TetraPak. Och att intranätet även fungerar som ett eget, digitalt universitet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nyheterna i Gartner Magic Quadrant B2B Marketing Automation 2023, Microsoft klättrar

Mer konkret sökte medarbetarna själva ett intranät som nära integrerades med andra verktyg/system samt som var snabbt, sökbart, engagerande och mobilt. Samt anpassat för den internationella verksamhet TetraPak är.

Lösningen är en Microsoft SharePoint och Office 365 kombination uppdelad enligt.

  • Nyhetslösningen: SharePoint Online
  • Hemsidan: SharePoint Online
  • Lokala verktyg: Apps & Tool cards
  • Samarbete & produktivitet: Microsoft Office 365
  • Informationssidorna: SharePoint 2016

Externt är TetraPak en SharePoint användare och det finns även en störrre Salesforce installation från slutet av 2019 för mer kundupplevelsehantering inom de globala webbplatserna. SAP R/3 finns som ERP inom TetraPak och Online Marketing Manager Diarmuid O’Brien har tidigare även berättat om bolagets satsningar på Tetra Pak® e-Business “brand store” e-handelslösningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Mest och minst uppskattad martech, men ändå mest använda. Ny data och föreläsning

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss