Tools.se satsar på ny Adobe Magento e-handel för 100 verkstäder

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Än lever och frodas Magento-projekten. Verktygskedjan Tools har efter bara fyra är på en proprietär och rätt innovativ B2B2C-fokuserad .NET-lösning valt att göra om och istället satsa på en PHP-baserad Magento eller Adobe Commerce.

Nya Tools.se släpptes under måndagen och innehåller Klarna checkout, Paypal, Bambuser, Algolia Site Search och en mängd olika Magento plugins. Bytet görs som en del i samgåendet mellan Tools och Swedol och för att ytterligare stärka gruppens erbjudande till kund. Det nya koncerngemensamma sortimenten ska gå att handla med användarkonton på antingen Tools, Swedol eller Grolls.

Tools har egna varumärken som Björnkläder, Gesto Workwear, Balance handskar, Gesto Skor, AmPro, 1832, Award och Nima. Tools är en del av Alligo, en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 8,5 mdr SEK per år och har omkring 2 300 anställda.

Tools har över 100 butiker i Sverige, Norge och Finland. Det är ungefär hälften av vad som fanns för fyra år sedan då kedjan satsade på en ny Optimizely/Episerver Commerce e-handel. Därmed ”vann” gruppens varumärke Swedol valet av e-handelsplattform. De har kört Adobe Magento (av Lybe) sedan många år tillbaka.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  The North Alliance med Åkestam Holst, NoA Ignite och Bold säljs till England?