Ingen skillnad på B2C och B2B när Tools släpper e-handel

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Norska, ledande verktygskedjan Tools har efter några kvartals utveckling öppnat upp sin nya Episerver Commerce e-handel. Det finns över 200 verkstäder/butiker i Norden. I Norge omsätter kedjan för runt 2,4 miljarder NOK om året.

Tools har idag rumt 390 000 artiklar i sitt sortiment.

Den norska produktionen tar till ett aningen annorlunda grepp med nya satsningen. Ägarna anser att skilnaderna mellan B2B och B2C inte är så stora längre, och detta ska synas i produktionen. Frågan är om det är det som gjort att e-handeln är helt sök-orienterad, vilket vi sett få releaser fokusera på de senaste 4-5 åren.

”- Jeg ser at flere B2B-butikker på nett i større grad får design og funksjonalitet som minner om B2C-butikker. Mye dreier seg om å finne frem til rett produkt, og her vil det være behov for gode løsninger på produktkategoriseringer, søk og produktinformasjon enten man skal benytte produktet i jobb eller privat.”

Säger Ingrid Bjerve, ehandelsansvarlig vid Tools.

Det ska även tagits fram en app med streckkodsavläsning som är kopplad till e-handeln och nya releaser ska släppas kontinuerligt på nya Tools.se/.no m fl av ett eget, agilt utvecklingsteam.

Så tacklar storföretagen Digital Transformation

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som hänt inom banker och Digital Transformation. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

Utöver Episerver finns det GTM analys, New Relic prestandastöd samt Angular JS.

Vi har mer på samma ämne:  Tools.se satsar på ny Adobe Magento e-handel för 100 verkstäder

Leave a Comment