Nordnet sparkar Amelia, lägger ned AI-satsning

In AI, Machine Learning, Botar, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SEB är nöjda och visar upp stora besparingar i tid och effektivitet med sin AI-anställda. En trendig och högteknologisk satsning som även Nordnet valde ta rygg på. Mycket i regi av tidigare CTO:n Tuva Palm. Men nu är Tuva borta från banken och samtidigt väljer även VD Peter Dahlgren att abrupt lägga ned satsningen på IP-softs AI-mjukvara. " - Vi väljer att prioritera andra saker inom vår AI-satsning" Säger Peter Dahlgren, vd för Nordnet till DI....

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon