Nordnet sparkar Amelia, lägger ned AI-satsning

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SEB är nöjda och visar upp stora besparingar i tid och effektivitet med sin AI-anställda. En trendig och högteknologisk satsning som även Nordnet valde ta rygg på. Mycket i regi av tidigare CTO:n Tuva Palm. Men nu är Tuva borta från banken och samtidigt väljer även VD Peter Dahlgren att abrupt lägga ned satsningen på IP-softs AI-mjukvara.

” – Vi väljer att prioritera andra saker inom vår AI-satsning”

Säger Peter Dahlgren, vd för Nordnet till DI. Det är en helomvändning som ska bero på att kundtjänstroboten inte lyckades leva upp till förväntningarna. Att det hela dessutom skulle komma att kosta 20 Mkr per år i rörliga licenskostnader var för magstarkt för den 450 man stora aktören.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Creative Cloud och Photoshop är allt när Adobe avtäcker sin AI-vision, inte blyga med att utnyttja historiken

SEB däremot ska lyckats få sin robot Aida att sköta fler än 160 kundsamtal om dagen över SEB.se. Totalt har Aida tagit hand om 30 000 konversationer sedan i december 2016 och hon ska nu klara av att självmant lösa och hantera över 80% av de dagliga förfrågningarna. Ungefär 30 procent av alla frågor ska skickas vidare till människor.

Butiksdöd. Omnikanal-investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med allt som händer.