Viktiga funktioner i ert intranät 2011

In Featured, Intranät, Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström13 Comments

Kristian Norling har inför årsbokslutet bidragit med en intressant lista över vilken funktionalitet alla årets pågående och kommande intranätprojekt ej bör glömma bort. Han gör som många andra 2010 och väljer att fokusera på communityt och öppna standarder snarare än OTB-funktionalitet och allt för mycket brandat med CMS-produkttillverkarens namn. Dessutom kom så klart CMIS med på ett hörn. Listan i sin helhet ser ut så här: Open source, with a vital community, wide selection of plugins/add-ons... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Rolig läsning för oss Drupalister. :) ”Open source och väldigt aktivt community”, check. ”Öppna standarder”, check. ”CMIS-integration för bl.a. Alfresco”, check. ”HTML5”, ”valbar editor”, ”branding med teman”; check, check, check.

  Drupal är en otroligt stark och flexibel plattform för intranät!

 2. Pingback: Tweets that mention Viktiga funktioner i ert intranät 2011 | Might Know Something Else -- Topsy.com

 3. Cool Tobbe, men ”HTML5” och kampanjsajt-kraven. Vad finns bland de 7100 modules där som passar en vanlig redaktörs krav? Har du några länkar?
  Mycket av ovanstående kommer det nog inom kort >komma< stöd för under året. På flera av CMS-plattformarna, annars är de sålda. Men kraven är allt mindre funktionella och allt mer baserade på standarder.

 4. Exempel: Även om jag tvivlar på att användningen är/var överdrivet hög var väl en killerapp för säljarna när man via formulär i sitt CMS (t ex EPiServer CMS 5 med Interactive Scene el. denna http://world.episerver.com/Video/DevSummit/Building-Flash-integration-with-EPiServer-CMS-5/) kunde styra copy i en flash från CMS:et. Finns det något motsvarande som kunden kan trigga på kring HTML5 från Drupal CMS? Har inte sett det, det mesta jag sett implementerat idag verkar ligga ”mer utanpå” i produktionen än så.

 5. jo men episerver har svårt med listan ovan hans

 6. bra webb handlar mer om kompetensen hos implementatören än om produkten. Det går att göra bra webbplatser, intranät och communities med såväl EPiServer som med Drupal, php eller .net, open source eller komersiella plattformar

 7. då ska kunderna inte anlita getupdated-circuit då med er historia

 8. Jag förstår inte helt vad du frågar efter. Men tips på moduler delar jag gärna med mig av:
  * CMIS (http://drupal.org/project/cmis) för integration med Alfresco.
  * WYSIWYG (http://drupal.org/project/cmis) ger redigering med editorerna CKEditor, FCKeditor, jWysiwyg, markItUp, NicEdit, openWYSIWYG, TinyMCE, Whizzywig, WYMeditor och YUI editor.
  * RDFa, t.ex. för att beskriva Dublin Core, finns inbyggt i Drupal 7. Jag är dock osäker på exakt status där. För Drupal 6 finns så klart minst en modul; RDF (http://drupal.org/project/rdf) och Dublin Core to CCK (http://drupal.org/project/dc2cck).
  * Views (http://drupal.org/project/views) ger Atom- och RSS-publicering.
  * Modulen Feeds (http://drupal.org/project/feeds) har utmärkt stöd för PubSubHubbub.
  * Solr (http://drupal.org/project/apachesolr) har blivit riktigt stort i Drupal-världen men det finns också implementationer för Lucene (http://drupal.org/project/luceneapi) och Sphinx (http://drupal.org/project/sphinx).

  Det var ett urval. Jag håller dock med dig om att funktioner känns mindre viktiga (det mesta finns i det flesta system) än ett robust stöd för öppna standarder och möjlighet till (standardiserad) integration. Ingen gillar barnen som inte lånar ut sina leksaker!

 9. nej vi tyckte inte det var bra jobb som gjordes, det var därför vi drog

 10. Det var tråkigt att höra då vi som arbetar på Circuit är mycket angelägna om att alla våra kunder ska vara nöjda med det som vi levererar. Då du kommenterar annonymt här på mkse vet jag inte vem du är varför jag skulle vara tacksam om du kan höra av dig till mig på 070-710 29 28 och berätta vad det var som du inte var nöjd med så hjälper du oss att bli ännu bättre. Tack på förhand.

Leave a Comment