Volvo M kunder säljer sina bilar, inleder trestegsraket med HSB-samarbete och intensifierad marknadsföring

In Contentful, CXM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Volvo M hyrkonceptet och ”bil på kran” har i december accelererat igång en trestegsraket med både nya samarbeten med fastighetsägare, en PR-kampanj kring miljöaspekter och intensifierat egna marknadsföringen i traditionella medier. Det kan behövas då konsumenternas kännedom kring vad M var och stod för, samt hur det skiljde sig från andra ”car sharing” koncept inte riktigt var på plats.

Idag har de flesta motsvarande koncepten lagts ned, som Mercedes Car2go 2017, eller BMWs 6000 bilar stora varumärke Drivenow Car Sharing (som trots bolagets miljöfokus försvann i Stockholm för 30 månader sedan). Det har även varit svårt att se skillnad på M och billiga sharing-varumärken som GoMore eller UGo. Dessutom har inte konsumenterna glömt Volvos egna, gamla varumärke Volvo Sunfleet (med 1700 brandade bilar och 500 000 ”årliga transaktioner”). Varav de undrat varför de ska betala mer för en obrandad M-bil. Volvo M kostar för t ex en helg 1495 kr och för en vecka 3795 kr, om man har ett ”Lagom-paket” för 195 SEK/månad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gratis event 24/5 - Drivfaktorer och framgångsrecept för att återgå till tillväxt det närmsta året

M Volvo Car Mobility hoppas via ett nytt samarbete med HSB komma in i flera moderna, smartare hus som föredraget färdkoncept, eller kring ”delad mobilitet”. De har dessutom tillsammans med Capgemini Invent frågat ut 9955 privatkunder i Stockholm, Göteborg och Malmö första veckan i december om hur deras bilägande och körbeteende före och efter att ha ”använt M” förändrats. Det är fina siffror, 26 procent ska ha sålt sin bil, 51 procent har avstått från att köpa en och totalt kör 4515 färre bilar på gatorna.

” – Att få tillbaka utrymme, tid och pengar som annars tas upp av privatägda bilar är nödvändigt för att skapa en hälsosammare och mer hållbar stad.”

Säger Steinar Danielsen, hållbarhetsansvarig på M, Volvo Car Mobility.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Uppkopplingen för automatisk filbytning i BMW "Neue Klasse" kommer från AWS

Volvos Therese Ahlström Brodowsky berättade i somras om krav på besparingar från Volvo Cars och hur alla kostnader, som då närmade sig 0,7 mdr för bl a apputveckling och ett större, labbvänligt kontor, dragit iväg. Ett besparingspaket initierat av Geely hade då inletts. M hade samtidigt runt 70 000 kunder i fem svenska städer, ej vunna utan främst ärvda från Sunfleet. En av de första anställda, Volvo Car Mobilitys CTO Sune Kaae lämnade även bolaget nu i höst. Bolagets CFO Hana Kang har även slutat i december 2020.

Egna digitala närvaron M.co är för övrigt en Contentful headless-produktion. Med bl a Node.js, CloudFlare, Gatsby och GTM stöd.